Theatergroep Ervarea speelt een voorstelling over dementie. Foto: Dirk Brand
Theatergroep Ervarea speelt een voorstelling over dementie. Foto: Dirk Brand

Careaz Dr. Jenny organiseert theatervoorstelling over dementie

DINXPERLO - Dinsdagavond 18 september treedt bij Careaz Dr. Jenny de theatergroep Ervarea op met de voorstelling 'De dementie van Jet en Harrie'. Deze voorstelling wordt georganiseerd voor mensen die zelf te maken krijgen met (beginnende) dementie, hun mantelzorgers en anderen uit de directe omgeving van mensen met dementie. De entree is gratis, aanmelding is verplicht. Het aantal beschikbare plekken voor deze ontroerende en interessante voorstelling is beperkt, dus wie wil komen kijken, moet zich snel aanmelden.

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. In de periode om deze dag heen besteedt Careaz extra aandacht aan het onderwerp dementie met als doel kennis en ervaring te delen met het uitgebreide netwerk rondom mensen met dementie. De zorg wordt immers gedeeld door mantelzorgers, kennissen, vrijwilligers en professionele zorgorganisaties zoals Careaz. Zij spannen zich gezamenlijk in om mensen met dementie te laten leven op een manier die bij hen past en die zij plezierig vinden. Elkaar ondersteunen in deze zorg draagt bij aan de gezondheid en het levensgeluk van mensen met dementie en hun naasten.

Theatervoorstelling
Ervarea over het stuk: "Jet en Harrie leven een mooi leven als beiden met pensioen zijn. Ze genieten volop en staan middenin het leven. Totdat Jet wat vreemd gedrag begint te vertonen. Al snel wordt duidelijk dat Jet lijdt aan de ziekte van Alzheimer, een diagnose die het leven van beiden op de kop zet." Wanneer iemand zelf of zijn naaste te maken krijgt met dementie verandert er veel. Deze voorstelling laat zien hoe het is om te leven met dementie, wat er gebeurt in de hersenen en laat mensen ervaren hoe men beter contact kan maken en houden met mensen met dementie. Dit met mooie muziek omlijste theaterstuk zorgt voor een lach en een traan. Men krijgt tips voor praktische en soms eenvoudige aanpassingen die het leven voor beiden makkelijker maken.

Informatiemarkt Dementie
Voorafgaand aan de voorstelling kan iedereen zich laten informeren op welke manier en met welke hulpmiddelen Careaz ondersteuning kan bieden om het leven van mensen met dementie en hun naasten te veraangenamen. Stichting Alzheimer Nederland versterkt het karakter van het programma op feestelijke wijze door Careaz Dr. Jenny op deze avond officieel te verklaren als 'Dementie Vriendelijk'.

Praktische informatie
De informatiemarkt is op dinsdagavond 18 september van 18.00 tot 19.00 uur. De uitreiking van DementieVriendelijk is tussen 19.00 en 19.05 uur waarna de voorstelling van theatergroep Ervarea begint. Dit alles vindt plaats bij Careaz Dr. Jenny, Veensgracht 1, Dinxperlo. De toegang is gratis, maar aanmelding is verplicht. Aanmelden kan door te mailen naar Receptie.DrJenny@Careaz.nl onder vermelding van de naam, het aantal personen en het telefoonnummer, of men kan de ingevulde aanmeldingsstrook inleveren bij de receptie van Careaz Dr. Jenny.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten