Columns

Kollumn | Inburgering

Inburgering

Enkele maanden geleden werd het nieuwe college van B en W in onze gemeente gepresenteerd. Over de manier waarop die werd samengesteld wil ik het nu niet hebben. Wie sprak ook al weer de beroemde woorden: "Het is zoals het is!"

De meeste wethouders hebben al heel wat ervaring in de politieke arena. Ze weten wat er speelt en leeft bij de burgers en ze proberen er zo goed mogelijk mee om te gaan. Toch? Dat er zo nu en dan een uitglijder bij is hoort er gewoon bij. Het zijn ook maar mensen. Toch?

Vorige week werd bekend dat er een niet zo progressieve partij een vuurwerkverbod wil in het buitengebied van onze gemeente. Dit met het oog op alle dieren en het wild. Zit wat in! Maaarrre…. in de dorpen zelf zijn toch ook dieren! Hoe moet dat dan met hun? Die hebben toch ook, zachtjes uitgedrukt, last van het vuurwerk! Wordt het daar dan wel toegestaan?

En, inderdaad, hoe zit dat met het carbid schieten? Wordt dat dan ook verboden? Als dat er wordt doorgedrukt is dat vragen om problemen. Het carbid schieten is mateloos populair en niet weg te denken als traditie, zeker in onze gemeente. Dit regionale fenomeen wordt al steeds meer aan regels gebonden. Als deze partij zo ver wil gaan om het helemaal te verbieden zal de politie nog meer capaciteit moeten aanspreken die ze toch al niet hebben. Of gaan de progressievelingen zelf als BOA optreden? Zal wel niet.

Deze partij is nieuw in de coalitie. Willen ze hiermee laten weten dat ze er zijn? Even mede- en tegenstanders laten zien: met ons valt niet te spotten! Dan moet er wel wat anders komen als deze halfslachtige maatregel. Hun voorman is nu zelf, tot zijn eigen verbazing, wethouder geworden. In zijn portefeuille heeft hij ook 'inburgering'. Zou hij deze cursus ook gevolgd hebben? Als dat al zo is, is hij er niet voor geslaagd…..

Hol ow goed!

H. Eurneman

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten