Sieraden van Trudie ten Dolle. Foto: PR
Sieraden van Trudie ten Dolle. Foto: PR

Veelzijdige expositie in Galerie 21

BREEDENBROEK - Bij Galerie 21 in Breedenbroek is van 22 september tot en met 14 oktober een veelzijdige expositie te zien van drie kunsternaars.

Suzan Hijink, illustrator, exposeert diverse werken. Suzan is opgegroeid in Bredevoort en volgt de opleiding Illustratie aan de
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In haar werk laat ze verschillende technieken en materialen in elkaar overvloeien. Hiermee stelt ze vragen en vertelt ze verhalen, die veelal gaan over de huidige samenleving. Een samenleving waarin individualisme heerst en waarin ontwikkelingen razendsnel gaan. Ze combineert het werken in opdracht met het maken van vrij werk. Ze maakt illustraties en animaties voor Dagblad Trouw. Haar vrije werk is erg divers in uitvoering maar de thema's individualisme en de snel ontwikkelende samenleving zijn een vaste leidraad.

Jet Heusinkveld exposeert beelden. In de beelden van Jet zijn lichaamstaal en emotie een belangrijk aspect. Een belangrijke inspiratiebron is de mens en zijn relaties, en dieren in de natuur met name vogels in hun natuurlijke houding. Een moment vastleggen dat haar raakt, waardoor er een beeld ontstaat dat een glimlach en warm gevoel oproept. Een beeld dat herinneringen of een bijzondere gebeurtenis voor altijd vereeuwigd. Jet maakt vrij werk en werkt in opdracht. Daarnaast geeft ze workshops.

Trudie ten Dolle exposeert sieraden. Het edelsmeden is voor Trudie begonnen als hobby maar is inmiddels een fulltime baan geworden. In januari 2013 is zij afgestudeerd aan de Academie voor Edelsmeden Ben van Helden in Zeist. In hetzelfde jaar is ze ook gestart met een eigen atelier. Ze heeft ervaring opgedaan met allerlei soorten materialen en technieken. Het is voor Trudie belangrijk om de klant bij het proces te betrekken en het verhaal in het sieraad te verwerken. Zo krijgt het sieraad betekenis en kan het een bepaalde herinnering oproepen.
Galerie 21 aan de Terborgseweg 21 in Breedenbroek is op zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur.


www.galerie-21.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten