Het hoofdveld van sv Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het hoofdveld van sv Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel

Fusie voetbalclubs Dinxperlo goed voor de toekomst

AALTEN – In het ronde tafelgesprek Samenleving werd de privatisering van het voetbalcomplex van Sportvereniging Dinxperlo besproken. Deze is nodig zodat deze voetbalclub vanuit een gelijkwaardige positie kan fuseren met de Dinxperlose Zaterdag Sportvereniging. Op 30 november zullen de leden van de beide verenigingen stemmen over de fusie. Voorafgaand aan deze stemming zullen eerst de leden van de Sportvereniging Dinxperlo stemmen of ze het eens zijn met de privatisering van het sportcomplex. Op 2 november is er om alles nog eens toe te lichten een informatieavond voor alle leden. Tijdens het ronde tafelgesprek zeiden bestuursleden van beide verenigingen dat wat hun betreft na drie jaren van voorbereiding de fusie in ieder geval door mag gaan. "Maar de leden hebben het laatste woord."

Door Bernhard Harfsterkamp

Mike Broekhuizen, die als bestuurslid van de Sportvereniging Dinxperlo de fusie in zijn portefeuille heeft, benadrukte bij het inspreken dat de fusie de beste oplossing is voor de toekomst. Op dit moment hebben beide verenigingen nog leden genoeg, maar dat zal veranderen met de bevolkingskrimp die wordt verwacht. Een fusie leidt tot één grote gezonde vereniging. Daardoor kan ook het niveauverschil tussen de voetballers die nu noodgedwongen in eenzelfde elftal spelen verkleind worden. Er zijn immers meer voetballers van een zelfde niveau beschikbaar om samen in één elftal te spelen. Dat vergroot de motivatie. Voor beide verenigingen is het belangrijk de fusie tot een goed einde te brengen. "Het moet en is goed voor de toekomst van onze jeugd", vertelde Broekhuizen. "We zijn drie jaar bezig en zijn blij dat er aan het eind van het jaar een goede beslissing is gevallen."

Vijf velden is voldoende
Na de privatisering en de fusie zal er één voetbalveld minder zijn. Omdat er in de toekomst een daling van het aantal voetballers wordt verwacht zijn er minder vierkante meters veld nodig. "De KNVB heeft een berekening gemaakt", antwoordde Broekhuizen op een vraag van een van de fractievertegenwoordigers. "Daaruit blijkt dat het met vijf velden kan." Voorwaarde is dan wel dat er een kunstgrasveld bij komt. "Dat kan meer aan." Daarom kan het veld achter de sporthal aan het fitnesscentrum verkocht worden voor uitbreiding van dat centrum. De privatisering van het sportcomplex van de Sportvereniging Dinxperlo wordt een bespreekstuk in de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 18 september.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten