Yannick La Gordt Dillié van het Oranje Fonds overhandigt de cheque aan Hans Eppink. Foto: Frank Vinkenvleugel
Yannick La Gordt Dillié van het Oranje Fonds overhandigt de cheque aan Hans Eppink. Foto: Frank Vinkenvleugel

Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Dinxperlo

DINXPERLO - Het Oranje Fonds verraste Kulturhus Dinxperlo met een Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van 3.000. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

In Dinxperlo zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. "Het geld van het Oranje Fonds willen wij graag investeren in een beamer en een filmdoek. Aangezien in het Kulturhus Dinxperlo filmhuis avonden , bijeenkomsten met presentaties en theateravonden worden georganiseerd. Aangezien we nu gebruik maken van verouderd materiaal komt dit buurtcadeau goed van pas," aldus Hans Eppink bestuurslid van Kulturhus Dinxperlo.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 30 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten