Kris van Langen in haar nieuwe winkel in aanbouw. Foto: Frank Vinkenvleugel
Kris van Langen in haar nieuwe winkel in aanbouw. Foto: Frank Vinkenvleugel

Kris#: van schuur naar eigen winkel

DINXPERLO - 'Zijn wie je bent, doen wat je doet, als het jou blij maakt dan is het goed'. Deze quote zal te lezen zijn op de ruit van het pand aan Kerkstraat 6 waar Kris# vanaf 11 oktober gevestigd zal zijn. De uitspraak is typerend voor Kristel van Langen, de eigenaresse van Kris#. Dit is wat zij zelf ook gedaan heeft; het roer omgooien, haar droom najagen. Van verpleegkundige naar interieurstyliste en van verkoop in een schuur aan huis naar een eigen winkel.

Door Daniëlle Jolink

Na anderhalf jaar met veel plezier en dankbaarheid een 'shop in shop' te hebben gehad bij wooncafé LEF is Kris# dusdanig uit haar jasje gegroeid dat ze toe is aan de volgende stap: een eigen winkelpand. Dolblij is ze met het pand middenin Dinxperlo.
Het pand biedt veel ruimte. Genoeg ruimte om de artikelen van merken zoals House Doctor, HK-living, Mijn Stijl, Urban Nature Culture en Zusss uit te stallen. Van dit laatste merk is bij Kris# ook kleding te verkrijgen. Speciaal hiervoor is er in haar nieuwe winkel ook een pashokje aanwezig.

Behalve voor het kopen van een cadeautje voor iemand anders of misschien gewoon voor zichzelf, kan de klant bij Kris# ook terecht voor een interieuradvies op maat. Want dat is waar het voor haar allemaal mee begon: een passend interieur creëren voor mensen die zelf niet zo goed weten hoe ze dit aan moeten pakken. Daarin vindt ze veel voldoening. De eerste keer komt Van Langen bij de klanten thuis om samen de wensen door te nemen, vervolgens werkt ze het plan uit aan de hand van een moodboard en de tweede afspraak vindt dan in de winkel plaats onder het genot van een lekker bakkie koffie. Het advies wordt dan besproken. De combinatie van styleren, adviseren en artikelen kunnen laten zien en verkopen: daar wordt ze blij van.

Donderdag 11 oktober om 9.30 uur opent Kristel de deuren voor het publiek. "Ik vind het belangrijk dat mijn winkel open en transparant is en dat de mensen zich vrij voelen om gewoon rustig rond te komen neuzen", aldus van Langen. Omdat ze het ook erg belangrijk vindt om tijd voor haar gezin over te houden zal de winkel op donderdag, vrijdag en zaterdag de hele dag geopend zijn vanaf 9.30 uur. Op dinsdag is de winkel geopend van 9.30 uur tot 13.30 uur.

Meer berichten