Dinxpers Huuksken

Foto: Collectie Ben Maandag, met dank aan Peter Tadema, Breedenbroek
Foto: Collectie Ben Maandag, met dank aan Peter Tadema, Breedenbroek

DINXPERLO - Regelmatig wordt in de rubriek Dinxpers Huuksken een (historische) foto of prentbriefkaart uit de collectie van Ben Maandag geplaatst. Wie meer informatie heeft, of wie historisch fotomateriaal ter beschikking wil stellen, kan bij Ben terecht. Het adres: Burgemeester Schepersstraat 1, Dinxperlo, telefoon 0315-653449, e-mail benaliemaandag@kpnmail.nl.

Deze week een foto van de parochie Dinxperlo-Breedenbroek. Op de foto de optocht in verband met het 25-jarig priesterschap van pastoor Smit in 1932 op de Hogestraat in Dinxperlo.

Rechts het huis van de familie Geven, nu kerkplein, daar achter hotel 't Wapen van Oldenburg. Links achter de tuintjes stond toen de openbare school. De pastoor werd vergezeld door auto's van zijn vorige parochie Losser. In die tijd was dat een groot feest. De pastoor zit links achter in het rijtuig, hij was pastoor van 1928-1937 en na een lang ziekbed werd hij in 1938 opgevold door pastoor G. Engelen , eerder geplaatst in Dinxpers Huuksken. Hij was pastoor tot 1949. Pastoor Smit ligt in Breedenbroek begraven.

Wie weet hier nog meer van? Bijvoorbeeld: wie was de eigenaar van het rijtuig? Wie was de man op het paard, wie waren de kinderen op de voorgrond? Wie heeft nog andere gegevens die horen bij deze foto?

Meer berichten