Lampionnen maken voor de Sint Maartensoptocht. Foto: Liesbeth Spaansen
Lampionnen maken voor de Sint Maartensoptocht. Foto: Liesbeth Spaansen

Sint Maartenoptocht in Suderwick

SUDERWICK - Op zaterdag 3 november vindt de jaarlijkse lampionoptocht ter gelegenheid van Sint Maarten plaats. De deelnemers verzamelen in de Sint Michaëlskerk aan het Kerkpatt. Na een kort samenzijn volgt de optocht via de route Kerkpatt - Wiggerstraße - Hellweg - Sporkerstraße - Grenzweg - Johannes Meis Str. - Am Gemeindehaus - Sporkerstraße - Mersmannstr - Zum Kämpken - Die Liene - Wiggerstraße - Gelderseweg - Brunsmannstraße. De optocht wordt begeleid door de brandweer Suderwick, de Spielmannszug en de Posaunenchor. Eindpunt is op het sportveld van de GSV Suderwick,
waar zowel voor volwassenen als voor de kinderen warme chocolademelk en een worstje verkrijgbaar is.

Lampionnen maken
Op donderdag 17 oktober van 15.30 tot 16.30 uur worden bij Figulus in het Kulturhus in het kader van de naschoolse activiteiten lampionnen gemaakt. Aanmelden is noodzakelijk; dat kan bij Figulus, aan de balie van de scholen of via tel. 0049 176 65779418. Ook kan men terecht op vrijdag 26 oktober van 14.30 tot 17.00 uur in de Michaelstreff in Suderwick.

Snoepzakken
Na afloop van de optocht kunnen de kinderen een snoepzak ontvangen uit handen van Sint Maarten tegen inlevering van een vooraf te kopen kaartje. Verkoop van kaarten is op 9 oktober van 08.30 tot 11.30 uur en op 10 oktober van 18.00 tot 19.00 uur in het gemeenschapsgebouw van de evangelische kerk aan de Johannes Meis Strasse 2 in Suderwick en bij het lampionnen maken. De kosten voor deze goedgevulde snoepzakken zijn 3,50 euro per stuk.
 

Meer berichten