Gezellig griezelen in Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel
Gezellig griezelen in Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel

Dinxperlo viert Halloween

DINXPERLO - De laatste flarden van de herfstnevel trekken op. De zon laat zich al goed zien en geeft een mooi schijnsel op de kerktoren van Dinxperlo. De prachtige herfstkleuren van het blad aan de bomen komen door de zon extra goed uit. Het centrum van Dinxperlo heeft op deze mooie herfstdag een gezellige en vredige uitstraling. Een heel ander decor dan de organisatie van de spooktocht en de Fright Night in gedachten heeft voor vrijdag 2 november. Dan zal een gedeelte van Dinxperlo veranderen in een spookdecor. En Wooncafé LEF zal op deze avond veranderen in een 'spookhuis'. Kortom: Dinxperlo viert Halloween.

Door Daniëlle Jolink

Zijn dochtertje is dol op Halloween en hijzelf ook. Dit bracht Randy Kolenbrander op het idee om iets te gaan organiseren in Dinxperlo met het thema Halloween. Hij zocht contact met de mannen van Wooncafé LEF en gezamenlijk besloten ze om, vanwege hun ruime ervaring in het organiseren van activiteiten voor de jeugd, ook Figulus Welzijn bij hun plannen te betrekken. Ze staken de koppen bij elkaar en zo ontstond het idee van een heus 'Halloween evenement' waar ook de plaatselijke winkeliers en omwonenden van het Kulturhus Dinxperlo bij betrokken worden. Enthousiast vertelt de organisatie, bestaande uit Randy Kolenbrander, Tonny Schuurman en Arjan Siebelink van wooncafé LEF, Steffan Rexwinkel en Mariëlle Heinnich van Figulus Welzijn, over de plannen om met jong en oud uit Dinxperlo en omgeving Halloween te vieren. Er is een Fright Night, en er zijn spooktochten die dankzij het gebruik van de (professionele) materialen en expertise van speeltuinvereniging Robbedoes uit Aalten kunnen plaatsvinden.

De eerste spooktocht begint vrijdag 2 november om 18.00 uur. Deze is bedoeld voor de leeftijdscategorie van vijf tot en met acht jaar en is onder begeleiding van de ouders. De kinderen krijgen allemaal een snoepmandje, gesponsord door JTK poedercoating. Zij zullen een ronde om het Kulturhus in Dinxperlo lopen. De omwonenden en plaatselijk winkeliers zullen er voor zorgen dat de snoepmandjes van de kinderen gevuld zullen worden met snoep. Tijdens deze tocht zullen de kinderen ook een aantal vriendelijke 'spoken' tegenkomen.

Om 19.15 uur start de spooktocht voor de jeugd van negen tot en met achttien jaar. Zij worden over groepen verdeeld.Bij de kinderen van negen tot en met twaalf loopt er een begeleider mee. Deze spooktocht valt echt in de categorie 'griezelig en spannend' en is in het 700 bomenbos.
Voor beide spooktochten geldt: het begint en eindigt bij het Kulturhus Dinxperlo, graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn. De deelname kost 2,50 euro; dit is inclusief een klein hapje en drankje. Opgeven kan voor 26 oktober via: dinxperloheeftlef@hotmail.com. Om het geheel af te maken hoopt de organisatie van harte dat de kinderen die meelopen verkleed zullen zijn. Ook kan de organisatie nog hulp gebruiken. Er zijn al een heleboel vrijwilligers ingeschakeld maar er zijn er meer nodig. Mensen die het leuk vinden om te helpen als begeleider of als spook kunnen zich voor 26 oktober opgeven via bovenstaande mailadres.

Als afsluiter van het geheel begint om 20.30 uur de Fright Night voor de leeftijdscategorie achttien jaar en ouder in Wooncafe LEF. Het wooncafe zal deze avond omgetoverd zijn tot een 'spookhuis'. Een 'spooky' aankleding, 'scare actors' en 'spooky' drankjes zijn de ingrediënten. De live band 'Onwies' zorgt voor de muzikale omlijsting van de avond. De entree is 2,50 euro, maar voor wie verkleed komt, is de toegang gratis. De organisatie hoopt op veel in Halloween-sfeer verklede mensen. De bezoeker met het engste kostuum wint een leuke prijs.
Halloween in Dinxperlo; wie durft het aan?

Meer berichten