Columns

Kollumn | Jeugd

Jeugd

Voor een deel van de inwoners van ons mooie dorp en omgeving is een spannende maand aangebroken. Nog slechts ruim drie weken duurt het dat de leden van de blauwe en gruune voetbalclubs hun stem kunnen uitbrengen. Een zeer belangrijke stem die mede gaat bepalen of de beide bestaande verenigingen opgaan in één vereniging of dat ze onafhankelijk van elkaar blijven voortbestaan. Het is net als bij de landelijke en gemeentelijke verkiezingen: GA WEL STEMMEN!!
Dit geldt natuurlijk alleen voor de leden van beide clubs. En voor de gruune senioren met kroost als leden: maak gebruik van de volmacht! Denk aan de voetbaltoekomst van jouw kind(eren). Denk er aan dat de basisschooljeugd nog geen vastomlijnde clubliefde voor óf de gruunen óf de blauwen heeft. Ze zijn er zich nog niet van bewust dat er twee clubs zijn en dat de buitenwacht er van uitgaat dat je geacht wordt die clubliefde bij één van beide op te bouwen. Ze voetballen bij die ene club en overzien nog niet dat er nog een tweede club is op hetzelfde sportcomplex. Het is net als bij de Zoerik en Dinxpèr: als je een luchtfoto bekijkt zie je één geheel. Geen verschil. En zo hoort het ook!
Een hardwerkende commissie is al een poos op een bewonderenswaardige manier bezig om één vereniging te creëren zonder verschillen. Met name de jeugd vormt dan een belangrijke schakel in dit raderwerk. En de oudere leden kunnen er voor zorgen dat er geen tandje uit een rad afknapt en de boel in de turquoise soep loopt. Ze kunnen er van uitgaan dat de jeugd best wel clubliefde zal ontwikkelen. Juist: voor de nieuwe FC Dinxperlo.
Vorige week vrijdag was er een informatiebijeenkomst waar alles nog eens op een rij werd gezet. En vragen konden worden gesteld. Hopelijk was deze avond zo duidelijk dat ieder zich een goed beeld heeft kunnen vormen van de voetbaltoekomst in ons dorp. Met de jeugd voorop, want deze heeft de toekomst.

Hol ow goed!
H. Eurneman

Meer berichten