Ralph Nederlof en Mike Broekhuizen (rechts). Foto: Frank Vinkenvleugel
Ralph Nederlof en Mike Broekhuizen (rechts). Foto: Frank Vinkenvleugel

Prima presentatie van de fusieplannen

DINXPERLO - De zaal in sportcentrum Het Blauwe Meer was vrijdag goed gevuld, meer dan 200 mensen kwamen luisteren en kijken naar de laatste presentatie van de fusieplannen van Sv Dinxperlo en DZSV voorafgaand aan de stemming op 30 november.

Voor de pauze werd teruggeblikt op de afgelopen jaren. Wat de voordelen van een fusie zijn. Hoe de nieuwe verenigingsstructuur eruit komt te zien met als belangrijk speerpunt de nieuwe organisatie technische zaken voetbal. Na de pauze werd wel duidelijk waar alle energie het laatste jaar in is gaan zitten. Een compleet plan met de voorlopige bouwtekeningen van het nieuwe clubhuis, de aanpak van het sportpark met verlichte fietspaden, stallingen en groenvoorziening alsmede een realistisch investeringsplan werd aan de aanwezigen toegelicht. De presentatie van de avond was in handen van Mike Broekhuizen en Ralph Nederlof. Beiden zijn als algemeen bestuurslid betrokken bij de verenigingen en zijn het afgelopen jaar het aanspreekpunt binnen DZSV en SVD als het gaat om de fusie. Het verhaal was goed voorbereid en de vragen die er kwamen konden naar tevredenheid direct worden beantwoord.

Voor wie vrijdag niet aanwezig kon zijn, of op zijn gemak nog even alles wil nalezen: de presentatie alsmede de stukken die bij de KNVB en Kamer van Koophandel zijn ingediend, zijn te vinden op de website www.fusieclubdinxperlo.nl en op de websites van beide verenigingen.

Aan het einde van de presentatie werd nog een kort stil gestaan bij het belang van een grote opkomst op 30 november. Deze is natuurlijk in de eerste plaats belangrijk zodat er een breed gedragen antwoord van de leden komt. Maar daarnaast is het ook belangrijk om de kiesdrempel van tweederde van de stemgerechtigde leden bij SVD te behalen; DZSV heeft een drempel van 10%. Wanneer bij één van beide verenigingen deze de drempel niet wordt gehaald zal er bij beide verenigingen niet worden gestemd en wordt de stemming verplaatst naar vrijdag 7 december.

De oproep aan alle leden van SVD en DZSV luidt dan ook: "Kom 30 november naar je clubhuis en breng je stem uit!"

Meer berichten