Martin Veldhuizen (links) overhandigt de cheque aan zijn opvolger Henk Hartemink. Op de achtergrond genieten medebestuursleden Nol Nijhoff  (linksachter) en Theo Verhoeven mee. Foto: Lydia ter Welle
Martin Veldhuizen (links) overhandigt de cheque aan zijn opvolger Henk Hartemink. Op de achtergrond genieten medebestuursleden Nol Nijhoff (linksachter) en Theo Verhoeven mee. Foto: Lydia ter Welle

Mooie cheque voor Vrienden van Estinea

AALTEN - Vanwege zijn aanstelling als wethouder van de gemeente Aalten heeft Martin Veldhuizen het voorzitterschap van de stichting Vrienden van Estinea overgedragen aan Henk Hartemink. Maandag bleek dat hij de stichting, waarvan hij bijna negen jaar voorzitter was, nog steeds een warm hart toedraagt. Hij overhandigde een symbolische cheque van bijna 3.300 euro aan zijn opvolger Hartemink.

Door Lydia ter Welle

Veldhuizen legt uit: "Vanwege mijn aanstelling als wethouder - en ook omdat de tijd daarvoor rijp was gezien mijn leeftijd - heb ik mijn werk bij Novel Groep beëindigd en mijn belangen overgedragen aan mijn opvolgers. Bij de afscheidsreceptie heb ik - in plaats van al die flessen wijn en andere cadeaus - gevraagd om een donatie voor de stichting Vrienden van Estinea. Dat vond ik wel passen, niet alleen omdat de stichting altijd bijdragen kan gebruiken, maar vooral ook om de Vrienden van Estinea nog eens weer onder de aandacht te brengen. Ik heb met heel veel plezier het voorzitterschap vervuld, en draag het doel van de stichting Vrienden nog steeds een warm hart toe."

De stichting Vrienden van Estinea heeft zich ten doel gesteld om - ten gunste van en in het belang van de cliënten van Estinea - projecten te ondersteunen die niet uit het zorgbudget gerealiseerd kunnen worden. Dat kan bijvoorbeeld de aanschaf van een duo- of rolstoelfiets met trapondersteuning zijn, of de aanleg van een rolstoelvriendelijke tuin rondom een woonlocatie van Estinea. "Maar we vragen ook een tegenprestatie voor onze bijdrage. Bijvoorbeeld inzet van cliënten en hun omgeving bij het bijeen brengen van geld voor de realisatie van het project, of bij het werven van donateurs voor de Stichting Vrienden. Dat werkt geweldig goed, want het levert veel betrokkenheid op bij de cliënten, maar ook bij hun omgeving", legt Veldhuizen uit. Gerrit van Veen, coördinator fondsenwerving van de stichting Vrienden, vult aan: "Zo hebben de bewoners en medewerkers van woonlocatie Hogestraat bijvoorbeeld een concert georganiseerd als tegenprestatie. Dat leverde bijdragen op, maar daarnaast ook weer een prettige middag, zowel voor de cliënten als voor hun buren, familieleden en andere bezoekers van het concert. Zo snijdt het mes aan twee kanten!"

Veldhuizens opvolger, Henk Hartemink, nam met veel genoegen de symbolische cheque in ontvangst. "Wat een prachtig bedrag! Daar zijn we heel blij mee. Ik denk dat goed van pas zal komen voor de beweegtuin op de Slaadreef. Een prachtig project, waarvan onze cliënten straks kunnen genieten, maar ook de buurtbewoners en iedereen die het leuk vindt er een bezoekje te brengen."

Meer informatie over de de stichting Vrienden van Estinea is te vinden op de website.


www.vriendenvanestinea.nl

Meer berichten