Foto:

Nieuwe start voor Dinxper FM

DINXPERLO - Waar sommigen er erg lang over doen om naar een andere locatie te verhuizen, is het team van Dinxper FM er in geslaagd om in no time te verhuizen naar een nieuwe plek. Sinds kort wordt er uitgezonden vanuit een kantoor (voorheen in gebruik van Wire Weaving Dinxperlo), te vinden tussen HB Fitness en het voormalige pand van Autocompleet aan de Anholtseweg .Op 25 november zal de studio officieel geopend worden door wethouder Joop Wikkerink en is er een open huis voor alle belangstellenden.

Door Waltraud Wensink

Soort van 'testfase'
Dinxper FM valt onder Stichting Dinxperlo Media Beheer. Namens het bestuur en de werkgroep vertellen Gerard Bruggink, Harry Deckert en Henk Jan Freriks: "Formeel zitten we nog in een soort van testfase tot 25 november. Er moet nog het een en ander gebeuren aan het gebouwtje. We hebben nog geen stromend water en geen WiFi. We moeten ons dus nog even behelpen voordat we alles op de rit hebben, maar we redden ons al mooi", zegt Deckert. Het oude gebouwtje dat voorheen dienst deed als kantoortje, kwam voor Dinxper FM op het juiste moment. Bruggink: "Het stond al een tijdje leeg. Voorheen zaten we boven het Grenslandmuseum maar daar moesten we weg. Na de verkoop van het gemeentehuis moeten er een aantal spullen vanuit het gemeentehuis terug naar het Grenslandmuseum. Ze hebben de ruimte waar wij zaten met Dinxper FM echt nodig. In juni werd ons op een nette manier mede gedeeld dat we op zoek moesten naar een andere locatie en we zijn blij dat we deze hebben gevonden."

"Dinxper FM draait zonder subsidie en moet het hebben van sponsoring en giften. Er is gewoonweg niet genoeg geld om zomaar iedere gewenste locatie te betrekken. Via Stichting Dinxperlo Media Beheer was er contact met Wire Weaving Dinxperlo en zo kunnen we nu dus gebruik maken van onze eigen studio", aldus Deckert.

Open dag op 25 november
Er werd hard gewerkt en met vereende krachten werd er verhuisd. Freriks: "Op 1 oktober waren we uit het oude pand. Er moest er wel het een en ander worden gedaan aan onze nieuwe studio. De uitzendingen konden gewoon doorgaan via de stream maar de live uitzendingen werden tijdelijk stopgezet. Maar het is ons gelukt. We moeten nu nog de puntjes op de i zetten en dan hebben we weer een fijne studio waar we een fijne doorstart maken."

In april 2019 hoopt Dinxper FM het vijfjarig jubileum te vieren, maar eerst wordt er uitgekeken naar de open dag en de officiële opening op 25 november. De wethouder wordt om 14:15 uur verwacht en belangstellenden kunnen het pand tussen 12.00 uur en 15.00 uur komen bewonderen. Het is een mooie kans voor belangstellenden om eens te kijken hoe een studio er uit ziet en hoe het bij de radio er aan toe gaat. "Als je zelf interesse hebt om bij een radiostation te werken als vrijwilliger, neem dan gerust contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Als vrijwilliger moet je vooral enthousiast en gedreven zijn en over de nodige humor beschikken om in het huidige team te passen want er wordt wat afgelachen."

Volwaardig radiostation
Dinxper FM kent een aantal vaste programma's die het erg goed doen. Zo is er het programma van Herm Jansen, de DJ met een boodschap, die wekelijks veel luisteraars heeft, en natuurlijk de sportprogramma's waarin de voortgang van de fusie tussen SVD en DZSV op de voet gevolgd wordt. Ook de muzikale programma's krijgen steeds meer luisteraars. Deckert: "Naast onze oude vertrouwde programma's komen er ook een paar nieuwe bij zoals Streektaalradio met Ben Nijkamp en een programma met Dave Donkervoort."

Freriks: "We vinden het mooi dat we ook steeds meer als volwaardig radiostation worden gezien. We zijn bezig om te kijken wat we kunnen met een Euregionaal programma om de samenwerking tussen Dinxperlo en Suderwick te kunnen versterken op radiogebied. Daarnaast willen we een volwaardige partner zijn en blijven voor Dinxperlo en omgeving .We verlenen onze medewerking aan diverse projecten zoals bijvoorbeeld de Grensmarkt, Farm en Country Fair, zomeravondbraderie en vele andere evenementen. We vinden het prachtig dat we steeds vaker worden gevraagd bij bepaalde activiteiten. Bruggink: "Wij als medewerkers van Dinxper FM laten graag ons nieuwe onderkomen zien en benadrukken dat we graag met andere partijen willen samenwerken dus benader ons gerust. Tijdens het open huis hopen we dat er veel mensen komen om te kijken wat we hier doen."

Voor meer info kan men terecht op www.Dinxperfm.nl en op de Facebookpagina van Dinxper FM. Ook is er een app van Dinxper FM. De officiële opening is op 25 november om 14:15 uur en bezichtigen is mogelijk tussen 12.00 uur en 15.00 uur aan de Anholtseweg 6B.

Meer berichten