Een witborst Gouldamadine. (Foto PR)
Een witborst Gouldamadine. (Foto PR)

Vogelshow Kleur en Fleur in Aalten

AALTEN - Een verscheidenheid aan vogels zoals diverse parkietensoorten, kanariesoorten als kleurkanaries en postuurkanaries en allerlei tropische vogelsoorten is op zaterdag 17 en zondag 18 november in Aalten te zien bij de tentoonstelling van vogelvereniging Kleur en Fleur. Vijf landelijke keurmeesters komen al op donderdag 15 november naar zaal de Driesprong (Plein Zuid 12). De resultaten daarvan worden vermeld in een catalogus die in de zaal verkrijgbaar is.

Naast deze show in Aalten is er op 1 en 2 december een grote streektentoonstelling in deze regio, ditmaal georganiseerd door vogelvereniging de Vogelvriend uit Varsseveld. De show is in het Hofshuus aan de Leemscherweg 24 in Varsseveld. Vervolgens wordt van 10 t/m 13 januari 2019 in de IJsselhallen in Zwolle ook de wereldvogeltentoonstelling (Mondial) in Nederland gehouden.
Zowel aan de streektentoonstelling als aan de Mondial wereldshow wordt door meerdere leden van de vogelvereniging Kleur en Fleur deelgenomen. Op de wereldshow zijn circa 25.000 vogels te bewonderen. In 2015 is deze wereldvogeltentoonstelling ook in Nederland gehouden, in Rosmalen. Leden van Kleur en Fleur Aalten behaalden daar driemaal goud.
De vogelshow in Aalten is op zaterdag 17 november voor publiek geopend van 10 tot 17 uur en op zondag 18 november van 10 tot 16 uur. De toegang is gratis.

Meer berichten