Foto:

Kaartclub viert 25-jarig bestaan

DE HEURNE - Op donderdag 8 november heeft kaartclub in De Heurne onder het genot van gebak, beschikbaar gesteld door café Bruggink, het 25-jarig bestaan gevierd.

In het najaar van 1993 deed belangenvereniging Heurns-Belang een oproep om de belangstelling te peilen voor het oprichten van een kaartclub. Een tiental mensen melde zich aan. Al snel vielen er echter mensen af, omdat er niet hun favoriete kaartspel werd gespeeld. Zij speelden liever solokaarten dan hartenjagen, het spel dat de huidige kaartclub speelt.
Uiteindelijk bleven er in november 1993 zes enthousiaste kaarters over, te weten Gerard Rexwinkel, Jan Ernst, Herman te Grotenhuis, Wim Koskamp, Martin Vinkenvleugel en Gerwin Rexwinkel. De eerste drie kaarters zijn inmiddels overleden.

Elke donderdagavond komt de club in café Bruggink bij elkaar en wordt er vanaf 19.30 tot circa 23.00 uur fanatiek gekaart. Ondertussen worden tevens de laatste nieuwtjes uitgewisseld.
Er wordt gekaart om twee eurocent per punt met 25 punten in het spel. Het gaat dus meer om het spel dan om de knikkers. Kortom, een gezellige kaartgroep die veel plezier en lol beleven op de donderdagavonden.

Meer berichten