Expositie in Galerie 21

Keramiek van Alexandra Orb. Foto: PR
Keramiek van Alexandra Orb. Foto: PR (Foto: )

BREEDENBROEK - In Galerie 21 aan de Terborgseweg 21 in Breedenbroek is van 17 november tot en met 9 december een expositie te zien van schilderijen en foto's van Marcel Geven, keramiek van Alexandra Orb en sieraden van Ann Blommaart. De galerie is iedere zaterdag en zondagmiddag open van 13.30 tot 17.30 uur. De kunstenaars zijn vaak aanwezig om een toelichting op hun werk te geven.

Marcel Geven toont schilderijen en foto's. Momenten van emoties, gedachten en ervaringen gevolgd door creatieve processen en concepten waarbij de totstandkoming onderdeel uitmaakt van het geheel en elke uitingsvorm is toegestaan. Abstracte vormen, krachtige kleuren en licht spelen hierbij een belangrijke rol.
Keramiste Alexandra Orb woont in Borken-Burlo ( Duitsland) en is een freelance keramiekontwerpster. Ze werkt ook als docent op diverse scholen. Van klei ontwerpt ze kommen en vazen die veel dynamiek uitstralen. Daarnaast maakt ze ook keramische sculpturen in witte en zwarte klei. Hierbij schuwt ze het experiment niet, en verbind de klei met allerlei andere materialen zoals metaal, glas en drijfhout. De oppervlaktes van deze stukken worden gedeeltelijk versierd met engobes (dunne kleipasta waaraan pigmenten zijn toegevoegd. De pigmenten zijn gewoonlijk bepaalde metaaloxiden; red.) en glazuren en dan gebakken op 1100°C.

Ann Blommaart is sinds 2000 bezig met edelsmeden. Na een experimentele periode is ze in 2003 de opleiding begonnen Goudsmeden aan de vakschool in Schoonhoven, waar zij in 2007 haar diploma behaalde. De sieraden en opdrachten maakt ze veelal van goud, zilver en of met edelstenen met draagbaarheid als uitgangspunt. Ze laat zich inspireren door vormen en voorwerpen uit de natuur.


www.galerie-21.nl

Meer berichten