Miranda Hospes-Westerhof in haar Dierspeciaalmagazijn. Foto: Frank Vinkenvleugel
Miranda Hospes-Westerhof in haar Dierspeciaalmagazijn. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Open dag bij Dinxperloos Dier Speciaalmagazijn

Open dag bij Dinxperloos Dier Speciaalmagazijn

DINXPERLO - Met een open dag viert Miranda Hospes-Westerhof op 15 december de eerste verjaardag van haar Dinxperlose bedrijf Dier Speciaalmagazijn. Het wordt een dag in kerstsfeer met vuurkorven, acties, productdemonstraties en kindervertier. Ook een mobiele dierenkliniek is aan de Meniststraat 6G aanwezig voor advies en informatie.

Door Waltraud Wensink

Miranda had als kind al veel interesse voor dieren. Na haar mbo-opleiding ging ze werken bij dierenspeciaalzaak Sachtleven in Doetinchem. In de jaren en bedrijven daarna deed ze veel werk- en klantervaring op en volgde ze de nodige bijscholing en cursussen. Ze had al snel in de gaten dat ze iets voor zichzelf wilde beginnen. "Iets waar ik mijn interesse voor dieren, winkel en met mensen bezig zijn kon combineren. Bij het bedrijf van mijn man (Mahorent) was een ruimte vrij waar ik kon starten. Inmiddels zijn we een jaar verder en heb ik een mooi bedrijfje en ook al een fijne klantenkring opgebouwd. Er komt best veel bij kijken maar het geeft me voldoening", zegt Miranda.
"Het leveren van maatwerk zie ik als een uitdaging. De mensen kunnen bij mij op afspraak terecht en ik help hen met alle problemen rondom de voeding van hun huisdier. Dat houdt in dat ik goed moet luisteren naar de klant en goed moet kijken hoe het dier op bepaalde producten reageert. Dat verschilt en daarom is er ook geen specifiek advies voor alle honden of katten", zegt Miranda. "Ik werk liefst met natuurlijke voeding zoals bijvoorbeeld 'Biofood' en homeopathische middelen. Voedingsmiddelen die in het Biofood verwerkt worden, zijn namelijk vrij van kunstmatige geur- en smaakstoffen. De dierlijke producten die er in worden verwerkt, zijn afkomstig van dieren die een eerlijk leven hebben gehad. De prijs-kwaliteitverhouding is hierin natuurlijk belangrijk. In verhouding met andere producten zie je dat terug. Er is dus sprake van een win-win-situatie."

Thuisservice
In het magazijn staan stellingen vol met voer voor katten, honden, konijnen, knaagdieren, kippen, maar bij Dier Speciaalmagazijn kan de huisdierbezitter ook terecht voor andere benodigdheden zoals hondenkussens, riempjes, voerbakken, dierensnacks, rauw vlees uit de vriezer of verzorgingsartikelen. Daarnaast levert Miranda ook op locatie of aan huis. "Denk hierbij aan een kinderboerderij of zorgboerderij die de spullen graag geleverd wil hebben, of aan bejaarde mensen die de deur niet altijd uit kunnen. In overleg kom ik dan de bestelling brengen, desnoods op afwijkende tijden zoals in de avonduren. Met maatwerk en persoonlijke service kan ik me van anderen onderscheiden, ook met het geven van persoonlijke adviezen. Ik wil te zijner tijd gaan uitbreiden en toewerken naar vaste openingstijden. Nu gaat het nog telefonisch of via internet", aldus Miranda. Daarnaast heeft ze tal van ideeën voor de toekomst om de service en mogelijkheden naar de klanten toe nog verder te vergroten.
Miranda: "Met de open dag op 15 december wil ik proberen mijn huidige klantenkring uit te breiden. Ik heb al een aantal fijne klanten en via mond op mond reclame komen er ook steeds weer nieuwe bij. Het zou mooi zijn als dat aantal blijft groeien". De open dag in kerstsfeer zal een gezellige dag worden voor alle mensen die graag een kijkje willen nemen bij 'Dier Speciaalmagazijn'. Voor zowel dieren als baasjes wordt van alles georganiseerd. 'Dier Speciaalmagazijn' is op de bewuste op zaterdag geopend van 10 tot 17 uur. Meer informatie via tel. 06-10949694 of e-mail miranda@dierspeciaalmagazijn.nl.


Volop smakelijke activiteiten bij De Woord

CORLE - In deze donkere dagen presenteert restaurant De Woord aan de Corleseweg in Winterswijk-Corle een scala aan smakelijke activiteiten, soms ook op smaak gebracht met 'een snufje cultuur'.

Op donderdag 29 november is het tijd voor Whiskey & Bites. In de Wintertuin van De Woord staan vijf verschillende whisky's op de proeftafel met daarbij passende bites, zoals à la minute gerookte zalm bij het kampvuur. Te gast is Inge ten Dolle, eigenaar van slijterij Proef, Beleef en Geniet. de slijterij met het grootste whisky- assortiment van de Achterhoek. Inge geeft tekst en uitleg over de te proeven whisky's. Inloop vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur, eindtijd 22.00 uur. Kosten dertig euro per persoon. Op zondag 9 december is het Christmas Classic Concert. Dat houdt in: genieten in kerstsfeer van een uitgebreid kerstdiner met een aangename muzikale omlijsting. Het concert wordt verzorgd door Christien Lobeek – dwarsfluit; Theo Overgoor – zang en Peter Westera – piano. Inloop vanaf 16.00 uur met een feestelijk kerstaperitief en een amuse. Vervolgens een drie-gangen-kerstmenu geserveerd, met als afsluiter koffie met kerstlekkers. Kosten 49,95 euro per persoon. Op woensdag 12 december een wijncafé en kunnen er diverse wijnen worden geproefd. Vinoloog Volckmar Kroes, eigenaar van De Woord, laat diverse wijnen proeven en geeft graag advies over wijn-spijscombinaties. Elk nieuw seizoen kunnen gasten aanschuiven om het nieuwe seizoen te vieren. Zij - maximaal twaalf personen - krijgen een verrassend driegangenmenu voor 21 euro. Op vrijdag 21 december wordt de winter ingeluid; inloop vanaf 18.30 uur, het diner begint om 19.00 uur. Elke zondag tijdens de Adventsperiode houdt De Woord een Kerstcafé. Dat betekent dat er op de zondagen 2, 9, 16 en 23 december een proeverij is van producten uit de eigen stokerij Het Laatste Woord, van diverse koffies, van kerstthee, taart uit eigen keuken, een wildlunch en andere lekkernijen. Stokerij 'Het Laatste Woord' is op deze dagen geopend voor bezichtiging tussen 14.00 en 15.00 uur; de entree is vrij. Likeurstoker Volckmar Kroes geeft tekst en uitleg, en natuurlijk mag er ook worden geproefd.

Meer informatie en reserveringen via tel. 0543-513135 of via de website.


www.dewoord.nl

Meer berichten