Kollumn | Hoera!

Hoera!

Dat mag gezegd worden naar aanleiding van het behaalde quotum stemgerechtigde leden (bij de gruunen: 321 en de blauwen 164) en de uitslag van de stemming. Veel ouders die geen lid zijn en toch namens hun kind stemden! Er is een hele goede stap voorwaarts gemaakt richting een solide voetbalclub die geen krimp zal geven. Sterker nog: die komt er! Maar liefst 85% bij DZSV en 96% bij SVD is zo verstandig geweest in te zien dat er in ons dorp in de toekomst plaats zal zijn voor slechts één club. Hieruit volgt direct dat er ook leden zijn die vanuit emotie en sentiment tegen hebben gestemd. Door wiens aderen nog te veel gruun of blauw bloed stroomt. Mag. En er is een enkeling die bewust niet is komen stemmen omdat het een 'nee' zou zijn. Respect!

Hoe nu verder? De voorbereidingscommissie zal op zoek moeten gaan om namen in te vullen bij de vijf peilers waarop de FC Dinxperlo zal rusten. Daarboven zal een krachtig bestuur moeten komen. Dat zal nog niet makkelijk worden.
Bedenk dat er wordt toegewerkt naar een club met onder andere twee kunstgrasvelden, een tribune, genoeg kleedruimte en een splinternieuwe kantine. Weet dat over twee jaar deze schitterende accommodatie er al zal staan. De gemeente gaat nu aan de slag met vergunningen, geld over de brug, aansturen van een aannemer en onderhoud tribune. De KNVB houdt een oog in het zeil m.b.t. verenigings- en voetbaltechnische zaken. Sponsoren zijn blij: dr kump gin gruunen of blauwen meer an de deure moar een turkooisen.

De jeugd zal de overstap makkelijk maken. De pupillen merken er niets van. De basisschoolvoetballer denkt: heej, iets nieuws, wat leuk. En de oudere tieners draaien de knop makkelijk om. De voetballende ouderen gaan door met waar ze mee bezig waren: voetballen. De oudere ouderen gaan nu een ontwenningsproces in: het afleren van gewoontes die er in bijna veertig jaar (!) zijn ingeslepen en vastgeroest. Een voorheen blauwen die op een tribune kan zitten. Een voorheen gruunen die een andere ingang moet nemen om naar voetbal te kijken op een kunstgrasveld. Het voetballandschap verandert in ons dorp. Wat niet zal veranderen is de behoefte aan gezelligheid, aan koffie, een gehaktbal, een pilsje aan de bar. HOERA!!

Hol ow goed!

H. Eurneman

Meer berichten