Birgit, Henk, Ricardo, Tonny, Steffan en marktmeester Henk Jan kijken uit naar het weekend in decembersfeer. Foto: Frank Vinkenvleugel
Birgit, Henk, Ricardo, Tonny, Steffan en marktmeester Henk Jan kijken uit naar het weekend in decembersfeer. Foto: Frank Vinkenvleugel

Schaatsbaan, Moonlight shopping en meer

DINXPERLO - In het weekeinde van 14, 15 en 16 december staat Dinxperlo in het teken van winterse gezelligheid, met winkels die extra lang open zijn, en tal van activiteiten. Moonlight Shopping wordt dit jaar gecombineerd met - dankzij Jumbo Arentz - een kunstschaatsbaan op het Prins Clausplein, en veel activiteiten in kerstsfeer.

Door Lydia ter Welle

De schaatsbaan is vrij toegankelijk voor iedereen, zowel voor kinderen als volwassenen. Daarvoor zijn speciale schaatsen aanwezig, die de schaatsliefhebbers kunnen lenen, want de schaatsbaan kan niet met gewone schaatsen worden gebruikt. "We zijn erg blij met de medewerking van IJsclub 't Boesveld", zegt Steffan Rexwinkel namens de organisatoren.

"En wij werken graag mee!", zeggen Henk Westendorp en Birgit Nijman van 't Boesveld. "We zorgen voor toezicht op de baan, gedurende de openingstijden, en Birgit regelt met een groep vrijwilligers de koek-en-zopietent." Het Prins Clausplein wordt feestelijk verlicht, er is passende achtergrondmuziek.

Tonny Schuurman van LEF vertelt: "Ricardo van De Vorst regelt de horeca in samenwerking met de andere horecagelegenheden, er komen banken bij de schaatsbaan, en zo is er dus ook een hapje en een drankje verkrijgbaar." De schaatsbaan is open op vrijdag 14 december van 14.00 tot 23.00 uur, op zaterdag 15 december van 10.00 tot 23.00 uur en op zondag 16 december van 11.00 tot 16.00 uur.

Winkels extra lang open
De winkels in het centrum van Dinxperlo zijn extra lang open. Op vrijdag en zaterdag tot 20.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag is er natuurlijk de weekmarkt, maar behalve dat is er op vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur ook een gezellige kerstmarkt, die vanaf de weekmarkt om de kerk heen doorloopt richting schaatsbaan op het Prins Clausplein. Van 14.00 tot 18.00 uur zendt Dinxper FM vanuit het gezellige centrum van Dinxperlo de Kerst Top 100 uit. Op vrijdag en zaterdag laten de midwinterhoornblazers van Toeten en Blaozen zich horen, en door het centrum loopt een 'hartverwarmende' Braziliaanse brassband.

Steffan: "Op zaterdag hebben we voor de kinderen een leuke etalagespeurtocht. Dan is ook de proeverij bij Jumbo, en dus rijdt er een treintje tussen de Jumbo en Prins Clausplein. Van 18.00 tot 21.00 uur is er dan op de schaatsbaan een kinderdisco met DJ Wimpie en aansluitend een gezellige après skiparty van 21.00 tot 23.00 uur. En verder is er op zaterdag van 16.00 tot 21.00 uur een creatieve kerstmarkt rondom de schaatsbaan. Op zondag treden tussen 13.00 en 14.30 uur koor Vision en The Joysingers op in de Dorpskerk."

Kortom: drie dagen lang volop winters- en winkelplezier in het centrum Dinxperlo.


Meer berichten