Het paadje, op de 'grens' tussen 'blauw en gruun', tussen de velden van DZSV en SVD. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het paadje, op de 'grens' tussen 'blauw en gruun', tussen de velden van DZSV en SVD. Foto: Frank Vinkenvleugel

FC Dinxperlo komt er!

DINXPERLO - Vrijdagavond 30 november werd er bij zowel Sv Dinxperlo als bij DZSV gestemd over de fusievoorstellen. Bij sv Dinxperlo waren 321 stemgerechtigden aanwezig, waarvan er 312 voor stemden, een percentage van 96,2 procent. Bij DZSV waren 164 stemgerechtigden waarvan er 139 voor stemden. Dat is een percentage van 85 procent. Dat betekent dat FC Dinxperlo kan worden opgericht!

Grote opkomst, grote meerderheid vóór fusie

Van diverse kanten kwamen reacties binnen. Een 'gruunen': "Geweldige opkomst tijdens de stemronde. Mooi dat de fusie er door is, dit zal zeker voetbal in Dinxperlo ten goede komen. Zo kan iedereen op zijn eigen niveau spelen/presteren en plezier hebben in het spel. En dat er een leuke en gezellige vereniging zal ontstaan." Nog een 'gruunen': Fantastische uitslag! Massaal voor de fusie gestemd. Dit is gewoon waar je het voor doet! Voor de jeugd..... Zij hebben de toekomst. En ook even een groot compliment voor de commissie!! Zij hebben hier heel wat jaren hard voor gewerkt." Een 'blauwen': "Ik heb eerder altijd de blauwe shirts gewassen. Toen dacht ik er niet aan om de groene in de wasmachine te doen. Maar voor 't algehele voetbal vind ik het goed dat ze samengaan." Nog een 'blauwen': "Goed dat de mensen toch voor de toekomst hebben gekozen. Maar is natuurlijk wel een beetje met pijn in 't hart." Een 'gruunen': "Gelukkig heeft het gezonde verstand gezegevierd. Na de zaalsporters hebben nu ook de voetbalclubs de krachten gebundeld. Wég met de versnippering in Dinxperlo, samen d'ran. Er ligt een mooie toekomst voor de voetbaljeugd in Dinxperlo, samen sterk." En nog een 'gruunen': "Ben erg blij met de uitslag, zeker goed voor de jeugd en dat de toekomst nu is veiliggesteld."

En ten slotte, een 'turkooise' reactie: "Wat een spannende periode was het de afgelopen tijd... Als bestuurders van beide verenigingen hebben we ons beste beentje voorgezet in de hoop dat de leden zich hierin konden vinden! Wát een opkomst... En wát een prachtig resultaat! We mogen trots zijn; FC Dinxperlo is een feit."

Meer berichten