Nieuwe eigenaar voor Grand Café & Bistro De Vorst

DINXPERLO - Enthousiast, rustig en gedreven. Zo laat de zesentwintigjarige Ricardo Rath zich het beste omschrijven. Een kleine twee maanden is hij nu de nieuwe eigenaar van Grand Café & Bistro de Vorst in Dinxperlo. Dezelfde naam met het vertrouwde team en concept maar met een hoop nieuwe ideeën voor de komende tijd. Ricardo vervangt hiermee Theo Schennink die wegens ziekte helaas heeft moeten stoppen.

Door Daniëlle Jolink

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Ricardo al tien jaar ervaring in de horeca. Van stagiair, tot bedrijfsleider en dan nu sinds 1 oktober eigenaar van de Vorst. Dat hij zich niet snel uit het veld laat slaan is wel duidelijk. Wanneer hij vorige week woensdagochtend zijn restaurant betreedt, staat hij met zijn voeten in het water. Het hele restaurant staat volledig blank. Tijdens reparatie aan de koffiemachine door een monteur is er iets gruwelijk fout gegaan waardoor er in 36 uur tijd een kleine vierenvijftigduizend liter water over de vloer is gelopen. Hierdoor is de hele vloer geruïneerd. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten pakt Ricardo samen met zijn enthousiaste team door en na keuring van de vloer kunnen de gasten diezelfde avond nog veilig ontvangen worden. De schade aan de vloer is duidelijk zichtbaar. Van 14 tot 24 januari gaat de zaak dicht. Dan wordt de vloer er in zijn geheel uitgehaald. De omvang van de totale schade zal dan pas echt duidelijk worden. Ricardo hoopt echter dat binnen deze dagen de vloer gerepareerd kan worden en dat hij niet genoodzaakt zal zijn om de zaak nog langer dicht te houden.

Ondertussen blijft de jonge eigenaar enthousiast en gedreven. Boordevol nieuwe plannen en ideeën om het restaurant uit te laten groeien naar een concept waar hijzelf en zijn team volledig achterstaan.
"Iedere donderdagavond is er een Vorstenavond", vertelt Ricardo. "Dat betekent onbeperkt eten van een steeds wisselend gerecht met daarbij onbeperkt Greversteiner pils voor een vast bedrag." Een Vorstinnenavond zit nog in de planning. Er wordt volop nagedacht over de vormgeving hiervan. Ook wil Ricardo diverse doelgroepen aanspreken. Achter de schermen wordt er dan ook druk gewerkt aan ideeën om het restaurant kindvriendelijker te maken. Door biertap- en bierpongwedstijden te organiseren wil Ricardo de plaatselijke sportverenigingen erbij betrekken. En door het organiseren van gezellige avonden in het weekend wil Ricardo een plek bieden aan de jeugd.

De komende tijd wordt het terras volledig vernieuwd: nieuw meubilair; gootjes om de parasols zodat regen afgevoerd kan worden; terrasheaters en een volledige doorzichtige afscheiding wordt geplaatst. Vanaf april kunnen de gasten zelf aan tafel hun gerechten bereiden met een BBQ die aan tafel geschoven wordt. Terwijl de gasten zelf heerlijke stukken vlees kunnen bereiden worden er in de keuken bereide bijgerechten uitgeserveerd. Van april tot november zal De Vorst ook op maandag zijn deuren openen en alleen op dinsdag gesloten zijn.

Meer berichten