OldStars Achterhoek: Start Walking Football in Dinxperlo & Breedenbroek

DINXPERLO/BREEDENBROEK - Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football; een voetbalvorm voor ± 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Dinsdag 15 januari start op de velden van sportpartk 't Welink de eerste training. Vooraf aan de training is er een kop koffie met uitleg van wat regels en wat Walking Football is in de kantine van de club.

In andere gemeenten is het al een groot succes: Walking Football. Speciaal voor ± 60-plussers, zes tegen zes, zonder keepers, op een klein veld rustig een balletje trappen. Er wordt niet gerend en buitenspel bestaat niet. Wel of geen voetbalervaring, dames en heren, iedereen kan meedoen aan de trainingen.
De nieuwe Fusie Club Dinxperlo en AJAX Breedenbroek pakken samen het Walking Football op. Dat betekent tot ongeveer maart spelen op kunstgras op Sportpark 't Welink. En zodra het weer het toelaat gaan de trainingen plaatsvinden op de grasvelden van Ajax Breedenbroek ('t Houtbroek). In de opstartfase van het Walking Football in Dinxperlo is er ondersteuning door Achterhoek in Beweging via het project OldStars Achterhoek.                        

Gezelligheid door samen bewegen staat centraal
Door samen te voetballen kom je met elkaar in contact en blijf je fitter. Een training start om 10,00 uur met een kopje koffie of thee, gevolgd door de warming-up en een wedstrijdje Walking Football. Voor de liefhebbers is er ook nog een 'derde helft'. Er wordt getraind naar eigen kunnen. Deelnemers hoeven dus geen voetballer te zijn. En zowel heren als dames zijn welkom! De trainingen staan in de opstartfase onder leiding van Andre van der Ley, oud-voetballer en zelf ook enthousiast Walking Footballer!

Ook meedoen?
Iedereen kan meedoen, deelnemers bepalen zelf hun grens en niets is verplicht. Het advies is: "Trek makkelijke kleding en schoeisel aan(voetbal, wandel, hockey of gymschoenen) en ervaar hoe intensief het spelletje kan zijn. Er is al menig zweetdruppel bij het Walking Football neer gedaald, wandelvoetbal daagt meer uit dan de meesten vooraf denken! Kom dinsdag 15 januari om 10.00 uur naar 't Welink in Dinxperlo en begin het nieuwe jaar goed!. Je bent welkom om mee te doen en zelf te ervaren wat Walking Football is! De koffie staat klaar, rond 10.30 start de training. Aanmelden is niet verplicht, maar is wel prettig voor de organisatie en kan door een e-mail te sturen naar nhuntink@planet.nl."

OldStars Achterhoek
OldStars is een initiatief van Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en is al in veel gemeenten in Nederland actief. Menzis, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap hebben nu de handen ineengeslagen om Walking Football in de Achterhoek mogelijk te maken onder de naam OldStars Achterhoek. Dit om 60-plussers stimuleren tot bewegen, meedoen en met elkaar in contact te brengen. Zij worden hierbij ondersteund door Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds.

Meer berichten