Camaretten Finalistentoer bij Klein Theater Dinxperlo

Chris Verlaan. Foto: PR
Chris Verlaan. Foto: PR ( )

DINXPERLO - De finalistentoer van cabaretfestival Cameretten komt op zaterdag 19 januari naar Dinxperlo. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 15 euro inclusief een consumptie.

Cabaretfestival Cameretten is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR te Delft. Het festival verwierf in korte tijd naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram en Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking. Jarenlang was Cameretten het enige in haar soort, met de finale in de aula van de Technische Universiteit met 1500 bezoekers als jaarlijkse hoogtepunt op het gebied van jong cabarettalent. Sinds 1988 vindt Cameretten in het Luxor Theater Rotterdam plaats. Het festival wordt georganiseerd door Stichting Cameretten, en is verder geprofessionaliseerd.

Cameretten is inmiddels niet meer weg te denken uit het brede evenementenaanbod van Nederland en Rotterdam. Het festival is in 2001 meeverhuisd naar het Nieuwe Luxor Theater op de 'Kop van Zuid'. Met de voorrondes in het Oude Luxor Theater en de finale in het Nieuwe Luxor Theater kunnen in totaal ruim 4200 mensen het vierdaagse festival bezoeken. In verband met de verbouwing van Het Oude Luxor Theater vindt de halve finale dit jaar plaats in Theater Zuidplein, Rotterdam. Het festival in het Luxor Theater is niet het enige onderdeel dat openstaat voor bezoekers. In totaal wordt cabaretfestival door ongeveer 20.000 mensen bezocht.
De finalisten van Cameretten 2018 staan te popelen om op tournee te gaan. Na een traject van selecties, workshops, try-outs, de halve finale en de finale is het nu tijd voor de Finalistentournee. Bezoekers zien dan drie aanstormende cabarettalenten die gestreden hebben om de prestigieuze prijzen van Cabaretfestival Cameretten 2018.

Cabaretier Chris Verlaan heeft de 53ste editie van het Cameretten Festival in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam gewonnen. Verlaan won zowel de juryprijs als de publieksprijs. De jury vindt het knap hoe hij zijn autisme heeft verwerkt in Man in de Maak. Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid en hij wisselt mooi af tussen verhaal en liedjes. Er zitten in het programma veel slimme vondsten en woordgrapjes. Chris vertelt zijn persoonlijke avontuur van het Cameretten.
Hassan el Rahaui zet een oprechte voorstelling neer waar hij een kijkje geeft in een leven vol overcompensatie en zijn ongezonde drang naar begrip. Terwijl hij dit verhaaltje tikt voor in het programmaboekje en walgt van zichzelf dat hij in de derde persoon over zichzelf praat, vraagt hij zich af of hij de hoge verwachting van zichzelf waar kan maken. Krijgt hij het voor elkaar om zijn rust te vinden? Of schiet hij in de gebruikelijke overcompensatie om de harten van de zaal te winnen? "Als je er maar hard genoeg aan werkt kan je bereiken wat je wilt"…Maar wat als het enige wat je wilt minder hard werken is?

In deze voorstelling delen de Waterkonijnen hun meest persoonlijke- en kwetsbare verhalen Uit Het Leven Gegrepen. Je bent niet welkom in je eigen straat, je schoolgenoten zijn nogal 'gek' en je groeit op in een gezin waar de vader geen liefde uit en de moeder analfabeet is.

Kaarten voor deze voorstelling van Klein Theater Dinxperlo in het Kulturhus zijn te bestellen via www.kleintheaterdinxperlo.nl.

Lees ook

Meer berichten