Ouders & Co over kinder-EHBO

DINXPERO - Eerste hulp bij ongelukjes van kinderen staat op donderdag 17 januari centraal bij Ouders & Co in de Bibliotheek Dinxperlo. Marcel van den Hoven en Willy Engelbarts van EHBO-vereniging Lichtenvoorde zijn daar te gast.

Kinderen zijn de hele dag bezig om te ervaren hoe hun wereld in elkaar zit. Daarbij gaan ze vooral te werk volgens de methode: al doende leert men. Het ligt voor de hand dat daarbij nog weleens iets mis kan gaan. Hoewel de hulpverlening in Nederland goed geregeld is duurt het altijd een paar minuten voordat de hulpverleners ter plekke zijn. Het is daarom uiterst belangrijk dat degene die bij het slachtoffer is snel eerste hulp kan verlenen. Met dit gegeven in het achterhoofd zullen Marcel en Willy een aantal 'ongevallen', speciaal bij kinderen, de revue laten passeren. Hierbij laten zij voorbeelden zien van uit te voeren handelingen en praktische tips. Bijvoorbeeld: wat te doen als een kind zich verbrandt, zich verslikt of van de trap valt.
Ouders & Co is een gezamenlijk initiatief van de Bibliotheek Achterhoekse Poort, Yunio en CJG en wordt gehouden in de Bibliotheek Dinxperlo (Nieuwstraat 47). De bijeenkomst is van 10.30 tot 11.30 uur (inloop vanaf 10 uur). Deelname is gratis.

Meer berichten