Spreekuur van het GrensInfoPunt Rijn-Waal in Kleve

Het Euregiosecretariaat in Kleve in winterse sferen. Foto PR
Het Euregiosecretariaat in Kleve in winterse sferen. Foto PR

KLEVE/REGIO - Werken of 'arbeiten'? Naar het werk gaan of 'zur Arbeit gehen'? In Kleve is het allebei vanzelfsprekend. Nergens anders gaan de Nederlandse en Duitse arbeidsmarkt zo naadloos in elkaar over als in de grensregio.

Bijzonder aantrekkelijk voor de volgende stap in de carrière: aan beide zijden van de grens is men naarstig op zoek naar vakpersoneel. Voordat men echter in het buurland aan de slag gaat, moet er een aantal zaken worden geregeld: van de zorgverzekering en de sociale verzekering tot belastingen en details in de arbeidsovereenkomst.

Daarom houdt het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal op dinsdag 29 januari een spreekuur voor grensgangers in het Forum van de Euregio Rijn-Waal in Kleve, Emmericher Straße 24. Van 9.00 tot 12.30 uur kunnen geïnteresseerden uitgebreide informatie inwinnen over het onderwerp 'Wonen en werken in het buurland'. Experts van diverse organisaties, zoals de belastingdiensten, vakbonden, UWV, Agentur für Arbeit en de Rentenversicherung, geven advies over alle grensoverschrijdende vraagstukken.
Buiten de maandelijkse spreekuren om biedt het GrensInfoPunt op afspraak (+49 2821- 793079) ook individueel advies aan. De data van alle spreekuren in 2019 zijn te vinden op www.grensinfopunt.eu/erw.
Het GrensInfoPunt wordt gerealiseerd in het kader van het INTERREG V A project GrensInfoPunt Euregio Rijn-Waal en wordt mede mogelijk gemaakt door cofinanciering van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland, de Nederlandse provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Meer berichten