Vrijwilligers en gasten van het Inloophuis staan stil bij kanker. Foto: Henk van Raaij
Vrijwilligers en gasten van het Inloophuis staan stil bij kanker. Foto: Henk van Raaij

Inloophuis Oude IJssel staat stil bij kanker

DOETINCHEM – Ondanks kou, regen en natte sneeuw, trok een groep vrijwilligers en gasten van het Inloophuis Oude IJssel er afgelopen zaterdag op uit om van tijd tot tijd even letterlijk stil te staan bij kanker.

"We doen dit in het kader van 4 februari Wereldkankerdag", vertelt een van de deelnemers. "Wereldwijd wordt er op 4 februari stilgestaan bij kanker. Op die dag wordt overal ter wereld aandacht gevraagd voor preventie, voor onderzoek en voor behandelingen van kanker. Inloophuis Oude IJssel is er voor mensen die met kanker te maken hebben. Daarom lopen wij, ondanks dit slechte weer, een rondje door het centrum van Doetinchem. Om zo nu en dan ook echt even stil te staan bij kanker." Vooraan in de groep loopt Raymond Heerenveen met zijn gitaar. Hij speelt vrolijke 'meezingers' waardoor de ruim 35 wandelaars een klein beetje op temperatuur blijven. Maar zodra er wordt stilgestaan, zwijgt ook de gitaar.

Het thema 'late gevolgen' staat dit jaar centraal tijdens Wereldkankerdag. Veel mensen die kanker hebben gehad, blijven nog jaren worstelen met gevolgen als vermoeidheid, concentratie - of relationele problemen. "Daarom is het Inloophuis zo belangrijk", geeft een van de meelopende gasten aan. "Daar vind je lotgenoten die precies begrijpen waar jij doorheen gaat. Maar je vindt er ook afleiding, je kunt er praten. De kwaliteit van leven wordt er vergroot."

Zie voor meer informatie: www.inloophuisoudeijssel.nl.

Meer berichten