Het Beoogde bestuur van SV Dinxperlo. Foto: Wim Nieuwboer
Het Beoogde bestuur van SV Dinxperlo. Foto: Wim Nieuwboer (Foto: )

Beoogd bestuur FC Dinxperlo bekend

Vier heren en een dame moeten SVD en DZSV verbinden

DINXPERLO - De huidige besturen van SV Dinxperlo en DZSV hebben vanaf de positieve stemming op de ledenvergadering gezocht naar potentiële bestuursleden voor de nieuwe fusieclub Dinxperlo. De leden van beide besturen hebben voor alle mogelijke functies binnen FC Dinxperlo namen geopperd, waaronder natuurlijk ook voor het nieuwe bestuur. Vanuit deze namenlijst is een inventarisatie gemaakt. De wens was om drie nieuwe bestuursleden te benoemen voor het dagelijks bestuur en twee bestuursleden die voort zouden komen uit de huidige besturen, één van SV Dinxperlo en één van DZSV.

Maandag 4 december heeft de kennismaking plaatsgevonden tussen een afvaardiging van de huidige besturen en het beoogde bestuur. De beoogde bestuursleden hebben allen te kennen gegeven toe te willen treden tot het bestuur van FC Dinxperlo. Het beoogde bestuur zal nog wel door de leden van FC Dinxperlo aangesteld moeten worden via een algemene ledenvergadering.

Voorzitter
De beoogde voorzitter van FC Dinxperlo is Henk Rijks. Henk, van 1955, is de politiek leider van Gemeentebelangen en is namens die partij jarenlang wethouder geweest. Als wethouder in de gemeente Aalten was Henk altijd betrokken bij de sport en zette hij zich in voor de breedtesport. Henk is geboren en getogen in Dinxperlo, waar hij nog steeds woonachtig is. Deze periode werd slechts onderbroken door een jaartje in De Heurne omdat er toen hij trouwde geen woning vrij was in Dinxperlo. Zijn voetbalcarrière was van korte duur. Na drie maanden bij SV Dinxperlo vertelde hij zijn vader dat voetballen niets voor hem was. Er werd veel verloren en hij mocht af en toe niet eens mee doen. Henk heeft wel een succesvolle sportieve carrière gehad als wielrenner. Een profcarrière ambieerde hij niet, maar als amateurwielrenner won Henk menig wielerwedstrijd. Henks grote hobby is het verzamelen van langspeelplaten. Op zolder staan zo'n 15 tot 20.000 platen van The Beatles tot AC/DC. Henk is donateur van SV Dinxperlo maar heeft altijd gezegd dat hij meteen lid van de voetbalvereniging zou worden als DZSV en SV Dinxperlo samen zouden gaan. Dat lidmaatschap gaat dus gepaard, indien de leden goedkeuring geven, met het voorzitterschap van FC Dinxperlo.

Secretaris
De beoogde secretaris is Roy van Dijk. Roy is notarisklerk/notarieel medewerker bij notariskantoor Brinkman en Rensen in Aalten.
Roy is geboren in Oldenzaal en via Eibergen en Neede in Dinxperlo terecht gekomen. Hoewel zijn twee dochters bij DZSV spelen, heeft hij zelf amper gevoetbald. Wel heeft hij getennist bij De Rietstap, waar hij verantwoordelijk was voor de ledenadministratie. Roy is in het fusieproces nauw betrokken geweest bij het opstellen en indienen van het voorstel tot fusie. Op dit moment is Roy bezig om de daadwerkelijke fusie juridisch geregeld te krijgen voor 31 mei a.s. Na de stemming moet de daadwerkelijke fusie binnen een half jaar geregeld zijn. Als Roy dat voor elkaar heeft gekregen, kan hij meteen door als secretaris van de nieuwe vereniging. In zijn werk moet hij nauwkeurig zijn en volgens de regels werken, die nauwkeurigheid en stiptheid wil hij meenemen in zijn rol als bestuurslid.

Penningmeester
De beoogd penningmeester is Tom Woeltjes. Tom is 43 en heeft een eigen administratiekantoor. Daarnaast is hij ook eigenaar, samen met zijn vriendin, van een kap- en schoonheidssalon in Silvolde. Zijn zoon speelt bij SV Dinxperlo in de jeugd. Tom heeft vroeger bij SV Dinxperlo gespeeld maar een chronische achillespeesblessure dwong hem te stoppen met voetballen. Hij heeft vervolgens drie jaar bij SV Dinxperlo in het bestuur gezeten als penningmeester en heeft daarna een tijdje de kascontrole gedaan. Tom voelde zich vereerd om als eerste penningmeester van FC Dinxperlo gevraagd te worden. Zijn streven is dan ook om van deze nieuwe club een mooie, gezonde en stabiele club te maken waar iedereen nog lang met veel plezier kan voetballen.

Bestuursleden
De twee bestuursleden die vanuit SV Dinxperlo en DZSV toe zullen treden tot het beoogde bestuur van FC Dinxperlo zijn Eline Massop en Theo Aaldering. Eline (27), geboren Dinxperlose, is docent aan het CIOS in Arnhem en al circa 8 jaar vrijwilliger bij DZSV waarvan de laatste 4 jaren zelfs bestuurslid. Bij DZSV is ze daarnaast trainer geweest van het tweede vrouwenteam, voorzitter van de damescommissie en lid van het jeugdbestuur. Daarnaast organiseert ze tal van kleine en grotere evenementen bij DZSV rondom het voetbal. Op dit moment is ze voor FC Dinxperlo bezig het samenstellen van een activiteitencommissie. In het lange traject richting fusie is Eline nauw betrokken geweest bij het voetbalplan en het opstellen van de voetbalbegroting. Eline is trots dat ze deel mag uitmaken van het eerste bestuur van FC Dinxperlo, een mooi, een spannende maar ook hele gave uitdaging.

Theo (68) is gepensioneerd ambtenaar en zo'n 40 jaar geleden neergestreken in Dinxperlo. Zijn huis was nog niet gereed toen hij al benaderd werd om lid te worden van SV Dinxperlo. Theo voetbalde vooral in het derde elftal van SV Dinxperlo. Al snel bleek hij meer te kunnen dan voetballen, waardoor hij uiteindelijk binnen SV Dinxperlo vele functies heeft vervuld. Zo was hij voorzitter in de jaren 80, verzorgt hij nu de kantine administratie en deed hij al eerder de kascontrole. Op zondagochtend fluit hij nog steeds wedstrijden. Theo is al jaren voorzitter van de supportersvereniging en de Stichting Algemeen Sportcentrum Dinxperlo en vanuit die laatste functie heel nauw betrokken bij het fusieproces. Theo wil graag meedenken, meewerken om het voetbal op een hoger plan te brengen waarbij het van belang is dat iedereen plezier beleeft aan hun hobby.

Meer berichten