Bianca, Peter en Mark kijken uit naar 2 maart. Foto: Frank Vinkenvleugel
Bianca, Peter en Mark kijken uit naar 2 maart. Foto: Frank Vinkenvleugel

Eighties herbeleven bij 'Roquetas-reünie'

BREEDENBROEK - Voor de zesde keer op rij kunnen liefhebbers op zaterdag 2 maart weer helemaal los gaan op muziek uit de Eighties bij Koenders in Breedenbroek. Dit 18-plusfeestje wordt door velen ook gezien als een grote 'Roquetas-reünie'. Organisator Mark Baten (tevens de grote man achter BroekRock) kan hierbij net als de voorgaande edities rekenen op de steun van Bianca Knipscheer en Peter Koenders die zijn café maar al te graag beschikbaar stelt voor dit mooie evenement.

Door Waltraud Wensink

'Sterk concept, dus houden we het zo'
Baten: "Het is een sterk concept en daarom willen we er eigenlijk ook niet veel aan veranderen. Het loopt prima, er komen veel mensen op af en wat het belangrijkste is, het is er 'onmundig gezellig'. Dus we hoeven eigenlijk alleen het draaiboek maar uit de kast te halen, de mensen op de datum attent te maken en de rest loopt eigenlijk vanzelf." Helemaal vanzelf natuurlijk niet, want achter de schermen wordt er al het een en ander gedaan aan voorwerk maar dat doen de organisatoren met alle plezier.

Bij de Eighties night komen er overigens niet alleen mensen uit Breedenbroek. De oud-Roquetas-gangers' weten de weg naar Breedenbroek maar al te goed te vinden. Baten: "Maar het gaat hier ook om een feestje dat voor iedereen is en daarvoor hoef je echt niet vroeger de deur plat gelopen te hebben bij Roquetas. De muziek uit de jaren tachtig spreekt een grote groep mensen aan; het is niet leeftijd-gebonden." Sommige mensen vragen zich af waarom het 'Roquetas-feestje' in Breedenbroek gehouden wordt. Baten: "Het is eigenlijk een Eighties Party, maar door de link met Roquetas kwam voor veel mensen ineens weer dat oude gevoel van vroeger terug. Ze willen daar natuurlijk graag bij zijn. En waarom in Breedenbroek? Koenders is een geschikte locatie en werkt er graag aan mee, ik woon zelf in Breedenbroek en en het ligt niet ver van Dinxper af, dus waarom niet? Het mooiste is dat de mensen gewoon komen. Dat geeft voldoening, dat er zo veel animo voor is."

In het carnavalsweekeind
Dat de 'Eighties Night' in het carnavalsweekeind valt, hoeft volgens de organisatie geen probleem te zijn. "Het gaat vaak om een andere groep mensen en het bijt elkaar niet. Als we naar de voorgaande jaren kijken dan heeft het geen invloed gehad op het bezoekersaantal", aldus Baten.

Veel muziek, dansvloertje, hapje en drankje
Baten: "Veel muziek, een fijn dansvloertje en we zorgen natuurlijk ook voor een blokje kaas op de statafels. Er kunnen favoriete nummers worden aangevraagd bij DJ Jeffrey en mocht je grotere trek hebben dan kan er ook iets anders worden genuttigd halverwege de avond. Je zult in ieder geval niet van de honger en dorst omkomen. Op de Facebookpagina kun je inmiddels ook al je favoriete nummers doorgeven. Op de avond zelf worden er strookjes uitgedeeld waar je ook jouw favorieten op kunt schrijven voor de dj. Het moet al gek gaan of je favoriete nummer wordt niet gedraaid, maar mocht dat niet zo zijn, dan bewaren we alle aanvragen om er volgend jaar een mooie top 25 van te maken. We gaan er weer een mooie avond van maken!"

De 'Eighties night' is dit jaar op zaterdag 2 maart bij Koenders in Breedenbroek. Aanvang 21.00 uur en de toegang is gratis; minimumleeftijd 18 jaar en vol is vol.

Meer berichten