"De lol begint al bij het verkleden!", aldus de organisatoren. Foto: Frank Vinkenvleugel
"De lol begint al bij het verkleden!", aldus de organisatoren. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

'Leukste carnaval vier je bij EMM'

DINXPERLO - In het weekeind van 2 en 3 maart wordt er carnaval gevierd bij schutterij EMM in Dinxperlo. Hierbij is iedereen van harte welkom. Op zaterdag 2 maart is het voor volwassenen en op zondag 3 maart wordt het uitbundig gevierd met alle kinderen uit Dinxperlo en omstreken.

Door Waltraud Wensink

De organisatie ligt in handen van schuttersvereniging EMM (Eendracht Maakt Macht), daar is men druk met alle voorbereidingen om er een oergezellig feest van te maken. Bea Elburg, Desiree Elburg, Monique Radstaak en Marcel Freriks maken deel uit van de vriendengroep 'Wi'j nemt dur ons nog een' die de organisatie van het carnaval op zich nemen.

Dit jaar wordt het carnaval het voor de eerste keer in het nieuwe gebouw op de Industriestraat gevierd waar meer dan genoeg ruimte is voor heel veel feestvierders. Desiree: "Vorig jaar is er niets van gekomen omdat we toen nog met de verbouwing zaten maar dit jaar pakken we het weer op. We organiseren natuurlijk ook carnaval voor alle kinderen uit Dinxperlo en omstreken. Alle kinderen die dat willen zijn van harte welkom. Het is de bedoeling dat ze allemaal verkleed komen en wij zorgen dan voor een gezellige middag."

Gratis
Bea: "Het is allemaal gratis voor de kinderen. Geen gedoe met entree of dure consumpties maar fijn alles gratis voor de kids. Mochten er ouders, grootouders of andere begeleiders meekomen, dan betalen die wel voor hun eigen consumptie."
Monique:" Iedereen hoort er bij en komt die middag niets te kort. Wij als organisatie zullen ons best doen om iedereen te betrekken bij de activiteiten. We hebben een mooie grote tafel waar geknutseld kan worden en we doen ook leuke spelletjes met de kinderen. Tussendoor krijgen de kinderen limonade, snoepgoed, een suikerspin en op het eind zelfs patat aangeboden door sportcentrum Het Blauwe Meer. Daarnaast hebben we ook nog een ballonnenclown en kunnen de kinderen mooi geschminkt worden. Dat kunnen we allemaal doen omdat we een aantal hele fijne sponsoren hebben en daar zijn we erg blij mee." Marcel: "De organisatie hoopt dan ook dat de drempel hiermee aanzienlijk verlaagd wordt en dat er dan ook veel kinderen zullen komen bij de carnavalsmiddag. Er worden die zondagmiddag ook een aantal prijsjes uitgedeeld voor de kinderen die het meest origineel verkleed zijn. Niemand gaat met lege handen naar huis: ook al win je geen prijsje, aan het eind van de middag gaat iedereen met een voldaan gevoel, een volle buik en een onderscheiding naar huis." Er is geen echte leeftijdsgrens maar iedereen tussen de 0 en 12 mag komen, en zelfs wie twaalf-plus is en van carnaval houdt, is welkom.

Lidmaatschap EMM niet vereist
Bea: "De kinderen of ouders hoeven dus geen lid te zijn van de schutterij om naar de carnavalsmiddag te komen. Iedereen is van harte welkom, ook als je niet uit Dinxperlo komt." Marcel vult aan: "We zouden het zelfs erg leuk vinden als er ook kinderen uit Suderwick aansluiten." Zelf gaan de leden van 'Wi'j nemt dur ons nog een' ook verkleed en hebben van te voren al dikke schik. "De lol begint al bij het verkleden ", zegt Monique. "Zet een raar hoedje of brilletje op en het feest kan beginnen."

Volwassenen op zaterdag 2 maart
Marcel: "Naast de kindercarnaval is er ook voor de volwassenen een carnavalsavond, die overigens ook gratis toegankelijk is voor iedereen. Hier moet je echter wel voor de consumpties betalen. Er zullen diverse gastoptredens zijn en de muziek is in handen van DJ Wimpie. Ook bij de volwassenen zullen er prijzen uitgedeeld worden voor de meest originele kostuums in drie categorieën: individuen, duo's en groepen. Wij zijn ieder geval ontzettend enthousiast en willen er een geweldig carnavalsweekeind van maken."
Carnaval voor volwassenen op zaterdag 2 maart begint om 19:11 uur.(inloop vanaf 18:30 uur) en kindercarnaval op zondag 3 maart begint om 14:11 uur (inloop vanaf 13:30 uur) aan de Industriestraat 11 in Dinxperlo, in het gebouw op de hoek Anholtseweg en de Industriestraat.

Meer berichten