Reurei: nu met eieren én kunst

Een fraai beschilderd ei. Foto: PR
Een fraai beschilderd ei. Foto: PR

LIEVELDE - Op zaterdag 16 en zondag 17 maart wordt voor de zesentwintigste keer Reurei gehouden bij Erve Kots aan de Eimersweg 4 in Lievelde. Voor het eerst zijn er zowel eieren als kunst te zien.

Ruim twintig kunstenaars uit Duitsland, België, Oekraïne en Nederland laten de bezoekers graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om van een simpel ei een waar kunstwerk te maken. Honderden eieren gekleurd, beschilderd en versierd met acryl-, aquarel- of olieverf, bewerkt met natuurlijke materialen of gedecoreerd met klei, en geen enkel ei gelijk aan een andere. Heel speciaal zijn de eieren en borduurwerk van Hanja en Loeba Rozak; zij wonen in België maar werken volgens Oekraïense traditie.
In het grootste deel van de zaal en in het Openluchtmuseum is kunst in het algemeen te bewonderen. Als ode aan Rembrandt - in 2019 is het 350 jaar geleden dat hij stierf - zijn meer dan twintig kunstschilders uitgenodigd om te exposeren.
In het museum zijn in de expositieruimte schilderijen te bewonderen en in het Los Hoes exposeert Corine Kroesen haar keramiek. In boerderij Kots en buiten toont kunstenaar Peter Kock zijn beeldhouwwerk.
De beurs is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree kost voor het bezoek aan de zaal met de eieren en de kunst 3,50 euro; voor een bezoek aan het museum en de kunst 4,50 euro en voor het bezoeken van zowel het museum als de zaal met kunst en eieren zes euro.


www.reurei.nl

Meer berichten