Vriendencafé

AALTEN - Het Vriendencafé, dat in het Nationaal Onderduikmuseum maandelijks bij elkaar komt, is nu twee maal bij elkaar geweest. De volgende keer is op vrijdag 22 maart. Er is iedere vierde vrijdagavond van de maand een ontmoeting. De deuren gaan om 19.30 uur open. De toegangsprijs is 2 euro inclusief een kopje koffie of thee.

De beide vorige keren waren een groot succes en het aantal gasten is groter dan verwacht. Het blijkt dus, dat het Vriendecafé in een behoefte voorziet. De eerste e-mail adressen zijn uitgewisseld. De eerste contacten zijn tijdens het Vriendencafé gelegd en later voortgezet tijdens wandelingen. Er is intussen een app-groep, waarin mensen kunnen afspreken voor bv terrasbezoek.

Op de avond ontstaan nieuwe contacten, of oude worden hersteld. Er wordt gezellig gekletst of een spelletje gedaan. Er is iets te eten en te drinken. Ook is er een activiteitenkalender samengesteld van activiteiten die gedaan, bezichtigd of bezocht kunnen worden. Van wandelingen, tentoonstellingen, muziekuitvoeringen, film, enz.
Dat overzicht wordt op de avond uitgedeeld, waarna er afspraken gemaakt worden om er samen heen te gaan. Dat is de doelstelling van Het Vriendencafé: Alleen gaan om samen te zijn.

Meer berichten