BSO de Wensboom ruimt zwerfafval op

DINXPERLO - BSO de Wensboom (kinderopvang Humanitas) uit Dinxperlo houdt op dinsdag 19 maart een opschoonactie in het kader van de Landelijke Opschoondag. De kinderen ruimen samen met de begeleiders en ouders zwerfafval in de buurt van de bso op. Onder het motto 'Eén buurt, één missie' en 'Iedereen doet mee' kunnen ook buurtbewoners en lokale ondernemers aanhaken.

De Landelijke Opschoondag is op zaterdag 23 maart en heeft als doel zoveel mogelijk mensen in Nederland samen aan de slag laten te gaan voor een schonere buurt. Supporter van Schoon geeft alle scholen en bso's die meedoen als beloning een educatieve Afvalkoffer waarmee ze nog vaak aandacht kunnen besteden aan het thema (zwerf)afval.
In Dinxperlo gaan de kinderen gewapend met vuilniszakken, hesjes en handschoenen op pad. Gestart wordt om 15.00 op het plein van de St. Liboriusschool (Maurits Prinsstraat 25). Iedereen die mee wil doen is welkom.
Zwerfafval is een groot probleem. Een blikje doet er meer dan vijftig jaar over om te vergaan en plastic vergaat zelfs helemaal niet. Het is belangrijk dat kinderen zich hiervan bewust worden en leren om afval netjes in de prullenbak te gooien. Zo blijft de natuur schoon en hebben dieren en mensen er geen last van.

Meer berichten