Foto:

Enkel-dubbelexpositie in GrenzBlickAtelier

BOCHOLT-SUDERWICK - Een dubbelexpositie van Dagmar Kleimann - Judith von Tora in het GrenzBlickAtelier in Bocholt-Suderwick. Of eigenlijk een enkele expositie, want deze twee namen horen bij dezelfde kunstenares. Dagmar Kleimann maakt schilderijen en sculpturen, maar onder haar poetische pseudoniem is zij ook woordkunstenares.

"Ik vertel in beelden", zo beschrijft Dagmar Kleimann (1960, Castrop-Rauxel) haar kunst. "Ik werk beknopt. Ik probeer met weinig streken het wezenlijke en snel vervluchtigende vast te houden. Ik schilder snel, om het niet kwijt te raken. Snel beschikbare technieken zijn voorwaarde voor mij bij het kiezen van het materiaal, om het wegsnellende gevoel bij te houden." Naast de vele kunstvormen die zij beheerst, is zij ook thuis in de woordkunst. Onder haar dichterlijke pseudoniem houdt zij op zondag 31 maart om 15 uur een voorlezing in het GrenzBlickAtelier. Met haar lyrische 'woordgeschenken', die over de hoogten en dalen van de liefde gaan, neemt Judith von Thora haar toehoorders mee op een poetische reis door de natuur: "We wandelen in woorden – hand in hand."
De opening van de tentoonstelling, de eerste in het voorjaar van 2019 van het GrenzBlickAtelier, is op zondag 17 maart om 15.00 uur. Op de drie daaropvolgende vrijdagen, zaterdagen en zondagen (tm 7 april) is de expositie te bezoeken van 13 tot 17 uur. Daarbuiten op afspraak.
Voor de lezing van Judith von Tora op zondag 31 maart 2019 om 15.00 uur is het vanwege het beperkte aantal zitplaatsen aan te bevelen om de reserveren, via een e-mail aan info@grenz-blick.eu. GrenzBlick Atelier im ps-raum is te vinden aan het Hahnenpatt 2 in D-46399 Bocholt-Suderwick (Ingang: hoek Lange Fohre/Dinxperloer Straße)

Meer berichten