Taalmaatjes gezocht

DINXPERLO - Samen kunnen we nieuwe bewoners in Dinxperlo helpen om zich nog sneller thuis te voelen. Taal is daar uiteraard de belangrijkste schakel in. Figulus Welzijn is op zoek naar Dinxperlose vrijwilligers die hierbij kunnen helpen als taalmaatje.

Een taalmaatje ondersteunt statushouders bij het leren van de Nederlandse taal. Een taalmaatje heeft wekelijks een afspraak in de bibliotheek, thuis bij de statushouder of op een ander locatie om daar samen de Nederlandse taal te oefenen. Dat gebeurt veelal in de praktijk door samen activiteiten te ondernemen, zoals het bezoeken van een supermarkt, het winkelen of samen wandelen. Een taalmaatje helpt de statushouder bij het verder wegwijs geraken in de Nederlandse samenleving. Bijvoorbeeld door het leggen van nieuwe sociale contacten, bezoeken van een (sport-) vereniging, het wegwijs maken in de gezondheidszorg en ondersteuning bieden bij het vinden van (vrijwilligers)werk.

Iedereen die het leuk lijkt om in contact te komen met mensen die een andere culturele achtergrond hebben, ze persoonlijk op weg te helpen met het leren van de Nederlandse taal, vindt als taalmaatje? Dan is deze vrijwilligersfunctie als taalmaatje misschiengeschikt. Voor meer informatie: m.degroot@figulus-welzijn.nl.

Meer berichten