Avond vol streekverhalen en muziek

BREEDENBROEK - Harmonie St. Antonius uit Breedenbroek heeft voor vrijdag 5 april een bijzondere avond in petto, waarbij muziek en streekverhalen elkaar afwisselen en aanvullen. Met als speciale gast Irene van der Aart.

Dirigent Bart van den Goorbergh kwam het idee voor de combinatie van verhalen en muziek tegen in een lokale kroeg. Binnen de harmonie werd dit concept door een aantal leden enthousiast opgepakt en in een eigen jasje gestoken. Na een oproep voor verhalen uit Breedenbroek en omgeving hebben meerdere vertellers zich gemeld. De organiserende leden van het orkest gingen enthousiast aan de slag met de schitterende verhalen en zochten er ter versterking bijpassende muziek bij.
De verhalen die deze avond verteld zullen worden gaan onder meer over de oorlog in Breedenbroek, het wonen in Breedenbroek en een prachtig smokkelverhaal dat zich afspeelt langs de grens met Dinxperlo en Suderwick. Verder komen er mooie kampvuurverhalen en anekdotes uit de geschiedenis van de muziek in Breedenbroek voorbij.
De verhalen worden verteld door bekende mensen uit Breedenbroek en Dinxperlo, sommige in dialect: Theo Vinkenvleugel, Yvonne Duitshof, Willy Vinkenvleugel, Thea Wieskamp en Ignat Fisser. De bijpassende muziek wordt uiteraard verzorgd door de harmonie. Als grote verrassing zal ook Irene van der Aart aan deze avond haar medewerking verlenen. Irene is cabaretier en schrijver van het boek ‘De boer op’, waarin zij vertelt over haar ervaring als ‘stadse’ die verliefd wordt op een boer uit de Achterhoek.
De voorstelling 'Verhalen en muziek' wordt gehouden in zaal Koenders in Breedenbroek die speciaal voor deze gelegenheid wordt omgebouwd tot een grote huiskamer. De avond begint om 20.00 uur. Entree 5 euro, incl. één consumptie.

Meer berichten