De jonge dassen. Foto: Henri van Vliet
De jonge dassen. Foto: Henri van Vliet (Foto: )

Drie dassen en een otter geboren in Anholter Schweiz

ANHOLT - In Biotopwildpark Anholter Schweiz, het wildpark op drie km van de grens, zijn drie dassen en een otter geboren.

Op woensdag 20 februari al is er na een aantal jaren stilte weer een otter geboren in het Wildpark. Moeder en jong doen het uitstekend! Het zeven weken oude jong is een mannetje. Op 9 april is hij gechipt, ontwormd en nagekeken door de dierenarts.
De drie jonge dassen zijn geboren op 5 maart; het zijn twee mannetjes en een vrouwtje. Alle drie ontwikkelen ze zich goed en ook de dassen zijn op 9 april ontwormd, gechipt en nagekeken door de dierenarts.
De jonge dassen zijn met een beetje geluk ook al te bewonderen in het binnenverblijf en zullen naarmate ze ouder worden steeds vaker en beter te zien zijn voor het publiek. Als ze circa acht weken oud zijn, zullen ze ook regelmatig uit de burcht komen en de buitenwereld gaan ontdekken. De jonge otter is voorlopig nog niet te bewonderen, omdat dit het eerste jong is voor de moeder geven de verzorgers moeder en kind alle rust die mogelijk is.

Meer berichten