Leden van de Kangoeroeklup, Marleen Ottevanger, Michiel Toebes en Peter Roedema. Foto: Iris Jansen
Leden van de Kangoeroeklup, Marleen Ottevanger, Michiel Toebes en Peter Roedema. Foto: Iris Jansen

Sportieve match tussen twee bedrijven en Aladna

AALTEN - De wens voor de aanschaf van een welpenkorf door Korfbalvereniging Aladna, gevestigd op Sportpark Zuid aan de Bocholtsestraatweg in Aalten, is deze week in vervulling gegaan. Niels Balduk van Ottevanger Milling Engineers en Constructiebedrijf ACB, beide gevestigd in Aalten, hebben de korf ontworpen en gemaakt. De match is tot stand gekomen tijdens een Beursvloer van de Aaltense Uitdaging.

Door Iris Jansen

De mooie oranje metalen korf- één van de kleuren van Aladna- en voorzien van meerdere uitgangen, staat stevig verankerd op het veldje waar de jongste leden van de 'Kangoeroeklup', kunnen oefenen. Michel Toebes van de Korfbalvereniging en Dianne Heezen, van Stichting Sportpark Zuid zijn er heel erg blij mee.
Dianne Heezen: "Aladna wilde graag zo'n korf aanschaffen voor de welpen maar gezien het budget, hebben we deze wens bij de Aaltense Uitdaging neergelegd. We hebben binnen de gemeente Aalten zulke mooie technische bedrijven die zoiets kunnen maken, zodat we hoopten dat onze wens in vervulling zou gaan." Toebes: "De jongste kinderen spelen een belangrijke rol binnen onze vereniging. Vanaf drie jaar kunnen de kinderen al lid worden van onze Kangoeroeklup en leren daar spelenderwijs omgaan met de bal. Korfbal is een gemengde sport; meisjes en jongens gaan gelijk op. We hopen dat er nog meer welpen uit de gemeente Aalten lid worden van onze vereniging. Deze welpenkorf is een heel mooi visitekaartje voor de Kangoeroes."

Marleen Ottevanger, bestuurslid van de Aaltense Uitdaging: "De aanvraag lag er al vanaf de Beursvloer in Dinxperlo waar ik Dianne Heezen tegenkwam. Het was een leuke aanvraag met een goed maatschappelijk doel. Sport en spel is erg belangrijk, zeker voor jonge kinderen. Als Ottevanger wilden we daar graag aan meewerken en vonden Peter Roedema van Constructiebedrijf ACB uit Aalten al snel bereid om de korf te maken. Doordat er nog veranderingen en werkzaamheden waren op het sportpark, duurde het even voordat deze match gerealiseerd kon worden."

Roedema: "Tijdens een ondernemerslunch van de Aaltense Uitdaging bij 't Noorden kwamen we als bedrijf in contact met deze stichting. Hun aanpak en doelstelling sprak ons erg aan en we zijn dan ook meteen 'Vriend' geworden. Het is toch veel leuker om op praktische wijze bij te dragen aan de leefbaarheid in de gemeente Aalten dan alleen maar door het geven van geld? Als je nu langs het sportpark rijdt, zie je iets staan wat je hebt gemaakt; dat geeft echt voldoening. Het was een leuke samenwerking; Niels Balduk van Ottevanger heeft hem ontworpen en wij hebben de korf vervaardigd. De korf is eerst thermisch verzinkt en daarna oranje gespoten. Een echte blikvanger waar een hoop kinderen plezier van hebben. Daar doe je het toch voor!"

Meer berichten