De onthulling van het bouwbord. Foto: Marcel te Brake
De onthulling van het bouwbord. Foto: Marcel te Brake (Foto: )

Vernieuwde gemeentewerf wordt gasloos en energieneutraal

AALTEN - De gemeentewerf aan de Derde Broekdijk in Aalten is toe aan vernieuwing. De panden zijn verouderd, niet duurzaam en te klein sinds de komst van dertig medewerkers van Laborijn. De gemeentewerf wordt dus verbouwd. Het panden worden gemoderniseerd en er wordt een verdieping op geplaatst. Na de verbouwing is de gemeentewerf volledig gasloos en 100% energieneutraal. Begin 2020 moet de verbouwing klaar zijn. De verbouwingskosten worden geschat op 1,5 miljoen euro.

Door Marcel te Brake

Het hoofdgebouw van de gemeentewerf wordt uitgebreid met een verdieping van 220 m2. De stalling voor alle voertuigen met 110 m2 om het extra materieel onder te brengen. Daarnaast wordt de indeling aangepast. Door middel van een warmtepomp kan het gebouw verwarmd en gekoeld worden en op het platte dak worden zo'n 350 zonnepanelen geplaatst. De gasaansluiting wordt verwijderd. Ook het terrein zelf wordt opnieuw ingedeeld om ruimte te creëren voor extra parkeerplaatsen en uitbreiding van de fietsenstalling.

Aanbesteding en kosten
De verbouwing werd aanbesteed in meerdere percelen. Voor het totale project is 1,5 miljoen euro beschikbaar. De dekking bestaat uit een besparing op het openbaar groen, door de inzet van de Laborijn-medewerkers, en is budgetneutraal. Dit is al eerder vastgesteld in de voorjaarsnota 2018 en verwerkt in de begroting. De aanbesteding is afgerond, en is gegund aan bouwbedrijf Bepam.

Op donderdag 11 april gaf wethouder Martin Veldhuizen het startschot, samen met zijn collega Ted Kok, door samen met de medewerkers het bouwbord te onthullen. Na deze onthulling genoten bezoekers, pers en medewerkers van een kop koffie met een heerlijk saucijzenbroodje.

Meer berichten