Van links af Jan van der Horst, Henk Teunissen, Wijnand Rigter en Koos Nederlof. Foto: Frank Vinkenvleuge
Van links af Jan van der Horst, Henk Teunissen, Wijnand Rigter en Koos Nederlof. Foto: Frank Vinkenvleuge (Foto: )

DIOS Dinxperlo viert de start

DINXPERLO – Op vrijdag 24 mei is de officiële startavond van Omnivereniging DIOS Dinxperlo, met een programma van 19.30 tot 22.15 uur, waaraan Olympische sporthelden meewerken: Olympisch turnkampioen op de balk Sanne Wevers, en de spelverdeler van het Oranje-volleybalteam dat speelde op de spelen in Barcelona en nu gedreven volleybaltrainer Avital Selinger. Daaraan voorafgaand houdt de vereniging, als een soort van warming up, op woensdag 22 mei een sportinstuif van 15.30 tot 17.00 uur voor alle kinderen uit Dinxperlo en omgeving die in de groepen 3 tot en met 8 van het basisonderwijs zitten. De toegang tot beide evenementen, die plaatsvinden in de Eurohal, is gratis.

Door Lydia ter Welle

DIOS Dinxperlo is een omnivereniging voor zaalsporten, ontstaan uit een fusie van de clubs Favorita (volleybal), Represta (turnen en dynamic tennis) en BC Dinxperlo (badminton). Het bestuur onder voorzitterschap van Wijnand Rigter ziet zichzelf als de 'paraplu' die boven allerlei takken van zaalsport hangt, en de voorwaarden schept zodat zoveel mogelijk mensen – 'van nul tot tachtig-plus' – uit Dinxperlo en omgeving gaan bewegen en gezelligheid en een sociaal netwerk vindt bij de club.

'Heel Dinxperlo aan het bewegen krijgen!'
Wijnand Rigter: "Nu zijn het nog alleen volleybal, dynamic tennis, turnen en badminton, maar alle zaalsporten zijn welkom om aan te sluiten. Ook nieuwe initiatieven zijn welkom." In de loop van het voorbereidingstraject van de fusie, met Henk Teunissen als onafhankelijk begeleider, haakten eerst FC Dinxperlo (zaalvoetbal) af, en later ook Limit Stars (basketbal). "Maar dat wil niet zeggen dat ze nooit meer welkom zijn. Ze kunnen altijd nog weer aanhaken", benadrukt hij, aangevend ook open te staan voor nieuwe initiatieven en andere clubs. "Dat kan van alles zijn, van judo en tafeltennis tot biljarten en sjoelen. Welkom zijn ze allemaal. Maar we gaan nu eerst inzetten op een stevige organisatie, met het hoofdbestuur dat de voorwaarden schept om te kunnen sporten. Dat bestuur verzorgt zaken zoals sponsoring, ledenadministratie, overleg met overheden en al dat soort algemene dingen. En de uitwerking per sport gebeurt door sport-specifieke werkgroepen die zich dan ook echt alleen met de inhoud en uitvoering van de lessen, trainingen en met de wedstrijden bezig kunnen houden."

Clinics en multisportgroep
In de toekomst wil DIOS – om sport en bewegen te bevorderen – clinics gaan verzorgen op scholen. "We denken ook over het aanbieden van een multisportgroep, waarbij kinderen in een bepaalde tijdsspanne kennis kunnen maken met allerlei takken van sport die we te bieden hebben, van volleybal tot acrogym en van turnen tot dynamic tennis en badminton. Zo hopen we het voor kinderen en ouders eenvoudiger te maken om te bepalen welke sport voor hun kind geschikt is", vult vice-voorzitter Jan van der Horst aan. "We overleggen ook met allerlei organisaties, zoals PCOB en Passage, maar ook met bijvoorbeeld sportschool Ponsen, Graafschap College en Figulus Welzijn over doelgroepen-sport. Binnen DIOS kennen we al Splinter, de gymgroep voor mensen met een beperking, maar er zijn nog veel meer doelgroepen te bedenken."

Henk Teunissen benadrukt de zorgvuldigheid waarmee het fusietraject is afgewerkt. "Dankzij de inzet van alle meedenkers van alle zaalsportclubs staat DIOS er nu. Tot vreugde van de gemeente, bijvoorbeeld, waar het aantal gesprekspartners over sportzaken duidelijk is teruggebracht."

Startavond
De officiële start is dus vrijdagavond 24 mei, van 19.30 tot 22.15 uur in de Eurohal.De inloop is vanaf 19.00 uur. Op het programma staan onder andere een 'inspiratiesessie' van Olympisch turnkampioene op balk Sanne Wevers, een demonstratiewedstrijd badminton en een demo dynamic tennis, en tenslotte kan het publiek een clinic volgen van Avital Selinger, oud-spelverdeler van de Oranje-mannen en nu volleybalcoach. "Alles wordt op professionele wijze in beeld gebracht, via grote schermen, zodat iedereen alles goed kan volgen", aldus PR-man Koos Nederlof.

Sportinstuif
Op woensdagmiddag 22 mei van 15.30 tot 17.00 uur Is er een sportinstuif in de Eurohal voor alle kinderen uit Dinxperlo en omgeving die groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs zitten. Alle sporten komen aan bod, op een gezellige en voor kinderen aantrekkelijke manier.

Veel dank
Wijnand Rigter benadrukt nog eens, dat deze activiteiten mede dankzij substantiële bijdragen van sponsoren kunnen worden georganiseerd. "Daarvoor niets dan lof! Voor de sponsoren, en verder voor iedereen die ervoor heeft gezorgd dat DIOS Dinxperlo er nu is. Dat kan niet vaak genoeg worden gezegd. We hopen dat heel Dinxperlo en omgeving de waardering toont door volgende week te komen, en natuurlijk ook door fijn te komen sporten bij DIOS!"

Meer berichten