De organisatoren van Dinxper's got talent, net zo verrassend vastgelegd op de foto als het programma belooft te worden. Foto: Frank Vinkenvleugel
De organisatoren van Dinxper's got talent, net zo verrassend vastgelegd op de foto als het programma belooft te worden. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Dinxper's got talent en Muziek op het Plein

Mensen met een talent gezocht

Door Waltraud Wensink

DINXPERLO - Op zondag 9 juni, eerste pinksterdag, is er op het prins Clausplein een mooi programma voor jong en oud in elkaar gezet door Figulus Welzijn in samenwerking met het Ondernemersfonds Dinxperlo. In de middag is 'Dinxper's got talent' en in de avonduren zijn er optredens van diverse bands. Voor 'Dinxper's got talent' kunnen mensen zich aanmelden bij Figulus.

Het Ondernemersfonds Dinxperlo en Figulus werken in deze samen om voor iedereen die dat leuk vindt een mooi programma samen te stellen. De eerste aanmeldingen voor 'Dinxper's got talent' zijn al binnen.

Voor iedereen die (een) talent heeft
Steffan Rexwinkel van Figulus Welzijn is al begonnen met de eerste inschrijvingen maar er kunnen er nog een heleboel bij. Steffan: "Voor de organisatie van 'Dinxper's got talent' is de hulp ingeroepen van de jongeren van Figulus. Samen gaan we proberen er een mooie middag van te maken. We hopen natuurlijk op veel aanmeldingen vanuit Dinxperlo. Je mag je met van alles aanmelden waar je goed in bent. De een heeft een prachtige stem terwijl de ander geweldig piano kan spelen, of misschien ben je samen met anderen erg goed in dansen of acrogym. Het podium is eigenlijk voor iedereen die iets van zijn talent kan en wil laten zien. Het meest voor de hand liggend is een zangtalent. Meerder talenten hebben in Dinxperlo op het podium gestaan en zijn uiteindelijk op tv beland. Voorbeelden hiervan zijn Laura van Kaam, Mitch Lodewick, Evert Stroet of Meike Ubbink. Je zou het dus maar zo erg ver kunnen schoppen door mee te doen. Maar stel dat je heel goed kunt goochelen of misschien wel handig bent met een bal, alles mag, dus geef je op en laat Dinxperlo en de jury zien wat je in huis hebt aan talent. Van 16.00 uur tot 18.00 uur is het de beurt aan deelnemers tot 17 jaar en van 18.00 uur tot 20.00 uur voor deelnemers vanaf 17 jaar."

Dinxperse recordpoging
Steffan: "Tevens zijn we op zoek naar een aantal mensen die mee willen doen aan een leuke en ludieke recordpoging in Dinxperlo. Hiervoor zoeken we vijf 'oudjes' die erg goed zijn in aardappels schillen en vijf kinderen die meewillen doen aan een recordpoging koekhappen in Dinxperlo. Dus weet je iemand, zorg dan dat deze persoon op 9 juni op het Prins Clausplein zijn vaardigheden kan laten zien."

Muziek op het plein
Nadat de jury de winnaar van Dinxper's got talent heeft benoemd, is het de beurt aan andere talenten en zal Dinxperlo vanaf 20:15 uur kunnen genieten van een mooie avond met 'muziek op het plein'. Maar liefst drie bands zullen de rest van de avond zorgen voor muzikaal entertainment voor iedereen.
'De Muziekfabriek' bestaat uit Marco Jansen (drums), Jody Elburg (bas), Roland Roskam (toetsen) Tom Seegers ( sologitaar) en Wilko te Grotenhuis (gitaar en zang). Ze zorgen samen voor maatwerk in muziek, voor elk wat wils.
'Hard Candy' staat voor ervaren muzikanten die met veel plezier op het podium staan en verrassende rock -en popcovers spelen. Hard Candy is Esther Schreur (bas/zang), Peter de Groot (lead gitaar/zang), Roel Leuverink (leadzang/gitaar) en Timo Kuiperij (drums).
'The Bree' brengt pop- en rocksongs en bestaat uit Remko Kelderman (drums), Jasper Ebben ( bas), Maarten van Rassum (piano/toetsen/gitaar), Clemens Lievers (sologitaar) en Mike Mendels (gitaar en zang).

Aanmelden voor Dinxpers Got Talent of de recordpoging aardappels schillen en koekhappen kan tot 31 mei via dinxpersgottalent@outlook.com of telefonisch: 0315-655282.

Meer berichten