Medewerker Franko reikt het boekje uit aan de heer en mevrouw Ruesink. Foto: PR
Medewerker Franko reikt het boekje uit aan de heer en mevrouw Ruesink. Foto: PR (Foto: )

Huurders in het zonnetje: 50 jaar dezelfde woning

DINXPERLO - Medewerkers van woningcorporatie De Woonplaats namen het initiatief om de verhalen te vertellen van huurders die al bijna 50 jaar of langer dezelfde woning van De Woonplaats huren. Het resultaat: een uniek boekje met persoonlijke verhalen van deze bewoners. Onlangs werd het eerste exemplaar uitgereikt aan een stel uit Dinxperlo.

De heer en mevrouw Ruesink wonen al sinds augustus 1959 in de woning van De Woonplaats, en haar voorgangers, in Dinxperlo. Ze wonen hier met veel plezier en hopen dat zij voor altijd in deze woning zullen kunnen blijven wonen. Vooral de tuin is een unieke plek: "Daar zitten we met mooi weer erg graag."

Naast heer en mevrouw Ruesink staan zestien andere huurders van De Woonplaats in zowel Enschede als de Achterhoek centraal in het boekje. De persoonlijke aandacht en openheid van de huurders leverde mooie en soms ontroerende verhalen op. De Woonplaats is erg trots dat er zoveel huurders zijn die al zo lang genieten van hun woning. Het boekje wordt komende tijd uitgereikt aan alle huurders die hebben meegeholpen aan de totstandkoming hiervan.

Meer berichten