Het Ziegenbeekpad. Foto: PR
Het Ziegenbeekpad. Foto: PR

Zomeractiviteiten op Sinderen

SINDEREN - In de maanden juni, juli en augustus wordt de Antoniuskapel, Kapelweg 38 op Sinderen weer opengesteld voor bezoekers. De Kapel is op woensdag- en zaterdagmiddagen open van 14.00 tot 17.00 uur. Er zijn op die dagen vrijwillige gidsen aanwezig om informatie te verstrekken over het gebouw, de directe omgeving en de historie daarvan.

Ook is er in de Kapel op initiatief van de Gemengde Zangvereniging 'De Vriendenkring' uit Sinderen op zaterdag 8 juni een zomerconcert van 14.30 uur tot 16.00 uur. Naast de reguliere openstellingen is er een heel speciale middag met muziek en zang op deze zaterdag voor Pinksteren; iedereen is van harte welkom. Men kan luisteren naar talent uit de buurt, zoals de Gemengde Zangvereniging 'De Vriendenkring' uit Sinderen onder leiding van Riet Lieverdink en met medewerking van pianist Wessel Springer. Verder zijn accordeonist Cindy Rexwinkel, Jeugdkoor 'Anteverta' en zanggroep 'De Deerns' te horen zijn. Bezoekers kunnen dit project steunen met een vrije gift.

Op deze middag is er ook ruim aandacht voor de geschiedenis van Sinderen, de rustiek gelegen Antoniuskapel en de daar achter liggende begraafplaats. Het zijn stille getuigen van een roemrijk verleden. Ooit heeft daar op een steenworp afstand het Huis Sinderen gestaan. De veelal adellijke bewoners vervulden een belangrijke rol in het Sinderense leven van alledag als werkgever en landheer.
De vrijwilligers van Stichting Kerk- en Fietspaden hebben weer hard gewerkt aan de paden, zodat iedereen ook dit jaar weer kan genieten van de verschillende routes die de fietsers op de mooiste punten van de omgeving brengen. De prachtige fietspaden zijn voorzien van bankjes om uit te rusten en te genieten van de prachtige natuur in de Achterhoek.

Meer berichten