Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel

Imposante start omnivereniging DIOS

DINXPERLO - Afgelopen week is de omnivereniging DIOS officieel van start gegaan. Het nieuwe bestuur had zich sterk gemaakt voor een uiterst mooi programma om deze eerste DIOS-aangelegenheid te laten slagen.

Op woensdag begon het met een leuke en laagdrempelige jeugdinstuif, waar kinderen van de basisschool kennis konden maken met de vier takken van sport van de omnivereniging: gymnastiek, badminton, dynamic tennis en volleybal. Een grote groep kinderen in de basisschoolleeftijd maakte van deze mogelijkheid gebruik en ging met veel enthousiasme en een mooie DIOS-bidon weer naar huis. Het leverde de vereniging in ieder geval de nodige potentiële jeugdleden op bij verschillende sporten.

Vrijdagavond werd er groots uitgepakt. Maar liefst twee Nederlandse olympiërs werden naar Dinxperlo gehaald. Nadat burgemeester Stapelkamp en wethouder Hans te Lindert na hun speeches de openingshandeling verrichtten, werden de nieuwe shirts en de website www.diosdinxperlo.nl getoond.
Daarna was er al ruimte voor regerende Olympisch kampioen op de evenwichtsbalk, Sanne Wevers, om het publiek, en met name de jeugd, met haar verhaal te inspireren. Dat lukte volledig. Wandelend op de balk vertelde ze haar Olympische verhaal, waarin voor de ambitieuze sporter veel mooie aandachtspunten zaten. Kippenvel-momenten waren er toen Sanne haar gouden oefening toonde en de hele tribune in Dinxperlo ovationeel reageerde na de afsprong. Maar ook toon Sanne de balk-oefening van een aantal jonge DIOS talenten met commentaar begeleidde. Voor deze vier meiden zal dat onvergetelijk zijn.

Daarna was het de beurt aan vier voormalige bc Euro leden, die inmiddels allen op een hoog (of het hoogste) landelijk niveau spelen, om te laten wat badminton voor een snelle en spectaculaire sport is. Tegelijkertijd was op een ander veld een demonstratie van dynamic tennis te zien. Deze nog jonge en onbekende sport werd op de kaart gezet door twee spelers die in de landelijke top 10 staan en het leverde vele enthousiaste reacties op uit het publiek.
Tot slot was er de clinic van voormalig bondscoach en zilveren Olympisch medaillewinnaar Avital Selinger. Met behulp van de selectie van heren DIOS volleybal en wethouder te Lindert liet hij in korte tijd zien hoe een team op een training intensief aandacht kan krijgen. Mooi hierbij was dat hij een van de jonge volleyballeden van DIOS, Sophie Gussinklo, met een onnavolgbaar mooie serie sprongopslagen het de heren van de selectie lastig liet maken. Het nieuwe bestuur van DIOS kan terugkijken op een prachtige avond, die dankzij medewerking van velen, zoals licht en geluid en prachtige video-beelden, onvergetelijk werd.

Meer berichten