Foto's: Sabine en Ansgar van Treek.
Foto's: Sabine en Ansgar van Treek.

Expositie GrenzBlickAtelier: fotografie van Van Treeck

SUDERWICK - De tweede tentoonstelling van dit jaar in het GrenzBlickAtelier im ps-raum is gewijd aan twee bijzondere fotografen, die ook een stel zijn: Sabine und Ansgar van Treeck uit Düsseldorf. De liefde voor de fotografie, de liefde voor elkaar, hun fotografische professionaliteit, het gevoel voor het moment en hun oog voor het detail - dat alles vormt de essentie van de foto's van de van Treecks.

Twee hoofdsteden, twee landen, twee continenten. Bijna 10.000 kilometer van elkaar verwijderd. Twee miljoenensteden, de ene slechts 35 meter boven de zeespiegel, de andere 2.600 meter hoger gelegen. Zover weg en toch zo dichtbij. Mensen, huizen, dieren, straten, planten. En toch zo gelijk. Is het de globalisering die de beelden zo dicht bij elkaar brengt of is het omdat we op dezelfde planeet leven? Het zijn vragen die het fotograferende stel zichzelf en anderen stelt.
Hoewel al meer dan 35 jaar een paar en even lang samenlevend met en rond de fotografie, is dit hun eerste gezamenlijke tentoonstelling en versmelting van hun beider zienswijzen. Ieder beeld bestaat uit een deel Bogota én een deel Berlijn, uit een deel Sabine én een deel Ansgar.

De tentoonstelling wordt zondag 16 juni om 15.00 uur geopend. Daarna is de tentoonstelling op de volgende tijden open: vrijdag/zaterdag/zondag 21/22/23 juni van 14.00 tot 17.00 uur, vrijdag/zaterdag/zondag 28/29/30 juni van 14.00 tot 17.00 uur, vrijdag/zaterdag/zondag 5/6/7 juli van 14.00 tot 17.00 uur. Daarna is de expositie op afspraak te bezoeken tot zondag 25 augustus 2019.
GrenzBlickAtelier im ps-raum is gevestigd aan Hahnenpatt 2, Suderwick.


http://www.am-vantreeck.de

Meer berichten