De top drie van het biljartkampioenschap van Ons Huis. Foto: PR
De top drie van het biljartkampioenschap van Ons Huis. Foto: PR (Foto: )

Henk Rougoor wint clubkampioenschap BV Ons Huis

DINXPERLO - Als seizoenafsluiter hield biljartvereniging Ons Huis in Sportcafé de Peppel de traditionele strijd om het clubkampioenschap. Hieraan namen dit jaar 22 leden deel. Frans Rengelink probeerde zijn titel te verdedigen, doch hij wist de halve finales net niet te halen. Henk Rougoor werd de winnaar.

De finale werd uiteindelijk gespeeld tussen Henk Rougoor (60 caramboles) en Bert Veldhuis (53 caramboles). In de finale nam Henk direct een duidelijke voorsprong en gaf deze niet meer uit handen.
In de tweede helft van de partij gaf Bert nog tegengas, maar Henk speelde de partij gecontroleerd uit, en won overtuigend met 60-32 in 25 beurten.
De finale werd voorafgegaan door de strijd om de derde plaats, welke een prooi werd voor Henk Jansen in een partij tegen Ed Abbing. Ed (33 caramboles) gaf goed verweer, maar moest de zege uiteindelijk toch aan Henk (49 caramboles) laten met een keurige 49-27 overwinning in 29 beurten.
Kortste partijen kwamen op naam van Fred Schutten, die nota bene ook de langste partij op zijn naam had, met 10 beurten en Eddy Jansen met 5 beurten.
Fred Schutten speelde tevens de hoogste relatieve serie met 15 caramboles, gevolgd door Christiaan te Beest met 67 caramboles en Eddy Jansen met 63 caramboles.
Naast dit toernooi organiseert BV Ons Huis regelmatig andere toernooien, zoals het Kersttoernooi en een 60-plustoernooi.
Tevens wordt er naast de reguliere avondcompetitie, ook enkele middagen gespeeld door zogenaamde 'grijze' leden.
Wie interesse heeft in de club of in biljartactiviteiten, kan kijken op de website of eens vrijblijvend binnenlopen in Sportcafé de Peppel.


www.bvonshuis.nl

Meer berichten