Alle prijswinnaars van De Grensruiters. Foto: PR
Alle prijswinnaars van De Grensruiters. Foto: PR (Foto: )

Clubkampioenschappen bij De Grensruiters

DINXPERLO - In weer en wind werden op 8 juni de clubkampioenschappen van rijvereniging en ponyclub de Grensruiters gereden. De leden trotseerden het stormachtige weer om de strijd om de felbegeerde clubbekers met elkaar aan te gaan.

Alles kwam voorbij, regen, harde wind, af en toe een warm zonnetje, maar ook wat verrassende elementen zoals hindernissen die omwaaiden of spontaan omvallende hekjes tijdens de proef. Omstandigheden waarin de leden van jong tot oud hun beste beentje voor hebben gezet en gewoon stoer en onverstoorbaar door reden.
Ze waren aan elkaar gewaagd; de punten lagen erg dicht bij elkaar, daardoor ontstond er een heuse strijd en bleef het tot op het laatst spannend wie er met de beker naar huis zou gaan.
Dit leverde bij de prijsuitreiking tijdens de feestavond dan ook zeer verraste en blije gezichten op.
In ring 1 bij de paarden werd Martine Verhey met Mila met 196,5 punt knap tweede achter winnaar Kim Wienholts met Max (201 punten).
In ring 2 was Jessie Bouwmeester met Flow aan kop met 194 punten, met vlak daarachter Loes Arts met Anchor, zij reed 189 punten bij elkaar.
Bij de pony's was het ook erg spannend, de combinaties deden qua punten nauwelijks voor elkaar onder; er was soms maar een half punt verschil onderaan de streep.
Maar het was Emma Koskamp met Marchall met 197 punten die eerste werd, gevolgd door Lotteke Bussink met Caresse met 195 punten .
Dressuurkampioen bij de paarden werd Kim Wienholts en bij de pony's Lotteke Bussink.
Bij de bixie kids waren er maar liefst vier prijzen te verdelen en werd er gestreden om de Wim Derksen Bokaal. Hier was het Lotte Veldhuis met Wanja die als kampioen uit de strijd kwam en deze beker een jaar lang mee naar huis mag nemen.
Wiebke Obbink stuurde haar pony Mystique ook naar de prijzen met een mooie tweede plek. Naomi van As met Shadow pakte de derde plaats. En Amelie Schlinkert reed Mickey heel knap naar de vierde plaats .
Uiteraard werd er ook gesprongen voor het clubkampioenschap.
In de BB / groen was het Jasmijn Koskamp met Lacoste die beide rondjes snel, foutloos en netjes reed. Dat leverde haar de Gerard Westendorp beker op. En om het in de familie te houden pakte haar zus Charlotte Koskamp met Jade het kampioenschap springen bij de pony's.
Anne ter Beest en Jasmijn van der Borg veroverden plek 1 en 2 bij de paarden.
Clubkampioen paarden werd Jessie Bouwmeester met Flow en bij de pony's Emma Koskamp met Marchall.

Meer berichten