Hans en Ingrid in het winkeltje op hun zilveren boerderijcamping De Blökke. Foto: Frank Vinkenvleugel
Hans en Ingrid in het winkeltje op hun zilveren boerderijcamping De Blökke. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Vijfentwintig jaar boerderijcamping De Blökke

DE HEURNE - Dit jaar vieren Hans en Ingrid te Grotenhuis uit de Heurne het 25-jarig bestaan van camping de Blökke. De camping die ooit voorzichtig met vijf plaatsen begon en inmiddels is uitgegroeid tot veertig kampeerplaatsen. Al 25 jaar runnen Hans en Ingrid met veel plezier de camping die naast hun woonhuis en boerderij gelegen is. Je kunt er komen kamperen of de stacaravan huren, maar hoe dan ook, je proeft de sfeer van het boerenleven in de Heurne.

Door Waltraud Wensink

Ingrid: "Toen we begonnen met een kleine camping moesten de gasten nog gebruik maken van een douche en toilet in het huis. Inmiddels staan er al twee grote sanitairgebouwen en we zijn tevreden over de gang van zaken op dit moment. We hebben zelf vijf kinderen en samen hebben we de camping opgebouwd tot wat het nu is. Onze insteek is dat je bij ons in de Achterhoek het boerenleven kunt proeven en beleven. Veel van onze gasten komen vanzelf even een praatje maken en kijken wat er zoal op de boerderij gaande is. Daarnaast trekken de kinderen al snel naar het erf toe om te helpen." Hans: "Ik zelf ben natuurlijk ook nog boer en we runnen de boerderij naast de camping. Ik vind het hartstikke leuk dat de campinggasten komen kijken en meehelpen. De kinderen spelen graag in het stro, helpen mee bij het naar de wei brengen van kalfjes en koeien, vegen, rijden graag mee op de trekker en de ouders tonen interesse in de bedrijfsvoering. Ook hebben we twee pony's waar de kinderen veel plezier aan beleven. Aan de achterkant bij het bedrijf hebben we nu ook een ballenbad en een soort van chillplek. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. Want het is natuurlijk wel waar: als de kinderen het fijn hebben, hebben de ouders ook een fijne vakantie."

Zowel nieuwe als vaste gasten
Ingrid: "In de 25 jaar dat we de camping hebben zien we regelmatig nieuwe gasten maar zeer zeker ook gasten die er al jaren achtereen komen. Sommigen komen al 21 jaar achtereen naar ons toe en er zijn zelfs gasten die er al 25 jaar komen. Er zijn mooie vriendschappen uit ontstaan en we zijn zelfs uitgenodigd op een bruiloft van de gasten, hoe mooi is dat? De kinderen van de camping speelden met onze kinderen ook daar ontstonden mooie vriendschappen uit. Een van de stagiaires op de boerderij is ooit zelf een van de gasten geweest en heeft speciaal gevraagd of hij de stage op ons bedrijf mocht doen terwijl hij niet uit deze streek komt." Toch is het wel hard werken voor Hans en Ingrid. "We zijn eigenlijk allebei 24 uur per dag met het bedrijf en de camping bezig. Dan is het fijn dat de kinderen af en toe een beetje kunnen helpen. Als we het met niet meer met elkaar redden dan moeten we kijken of we er iemand bij aannemen maar voor alsnog lukt het nog. De gasten die naar de camping komen variëren nogal. We zien er oudere mensen maar ook gezinnen met jonge kinderen. De nieuwste trend die we steeds meer zien zijn grootouders die met de kleinkinderen gaan kamperen. De mensen die naar ons toe komen weten wat ze boeken en kunnen op onze website zien waar ze terecht komen", aldus Ingrid.

Rustig en gemoedelijk
De camping straalt een soort van rust en gemoedelijk uit. De sanitaire ruimtes zien er keurig uit en er staan veel speeltoestellen, volleybalnet, en skelters, fietsjes en tractors. Ook staat er een hartstikke leuke kleine woonwagen waar de kinderen in kunnen spelen. Hans: "Daarnaast zorgen we zelf ook dat er wekelijks een patatboer komt en dat we iedere dag verse broodjes van de bakker hebben. Ook hebben we regelmatig pizza's. De Achterhoek is natuurlijk uitermate geschikt voor mooie wandelingen of fietstochten. In de buurt is er veel te doen en we wijzen onze gasten ook graag op de evenementen en activiteiten in de buurt. Denk hierbij aan de Farm & Country Fair, de wandelgebieden, de zwembaden in de buurt, koffieboerderijen, binnenpret, speeltuinen, markten en noem maar op. We zitten daarnaast ook nog eens dicht aan de Duitse grens en dat biedt ook weer mooie mogelijkheden."

De gasten op camping de Blökke krijgen een warm welkom met een kopje koffie bij aankomst en ook krijgen ze een tasje aangeboden waar leuke attenties in zitten. Naast de camping hebben Ingrid en Hans een klein winkeltje ingericht waar met streekproducten. In de koelkast staan verse melk en zelfgemaakte karnemelk. Dit kunnen ze zelf uit de koelkast pakken en het geld ervoor in een bakje doen. Dat geldt ook voor de ijsjes en eigenlijk werkt dat prima. "Maar hoe je het ook wendt of keert, de boerderij is toch wel de grootste attractie", meent Hans.

Open dag op 30 juni
Het seizoen bij camping de Blökke loopt van Pasen tot 1 november. Op 30 juni is er een open dag zodat iedereen die dat wil kennis kan komen maken met camping De Blökke. "Wij zitten vaak vol met mensen uit de verste uithoeken maar nog steeds zijn er mensen uit Dinxperlo die niet weten dat wij een camping hebben. Dit is de kans om eens te komen kijken", zegt Ingrid. De open dag op 30 juni is van 13:00 uur tot 16:00 uur aan de Spekkendijk 41 in De Heurne.


www.deblokke.nl

Meer berichten