Diverse kunstvormen in Galerie 21

Een kunstwerk in keramiek van Mieke Kaaijk. Foto: PR
Een kunstwerk in keramiek van Mieke Kaaijk. Foto: PR

BREEDENBROEK - In Galerie 21 aan de Terborgseweg 21 in Breedenbroek is van 22 juni tot en met 14 juli een expositie te zien van Schilderijen, keramiek en edelstenen en sieraden. Exposanten zijn Garcia Sudmeijer, Mieke Kaaijk en Adri en Elly van der Graaf. De expositie is te bekijken op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur.

Garcia Sudmeijer exposeert schilderijen. Naast een cursus Illustratief tekenen en modeltekenen bij de Vrije Academie in Amsterdam in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw, is Garcia voornamelijk een autodidact. Zij heeft altijd een passie gehad voor de natuur en de zee in het bijzonder. De kalme en woeste zee die het leven brengt en ook eindigt wil ze in haar schilderijen tot leven wekken. Ze werkt het liefst met acryl.

Mieke Kaaijk toont haar kunstwerken in keramiek. Haar belangstelling voor keramiek is begonnen toen zij jaren geleden een reportage zag over vrouwen in Lombok, die grote waterkruiken maakten van klei. Deze manier van werken heeft Mieke na vele jaren van oefening onder de knie gekregen. Haar werk bestaat op dit ogenblik voornamelijk uit herinneringsdozen en urnen. De ene keer ruw de andere keer glad of hoog gepolijst. De objecten worden voorzien van glazuur, engobe (al dan niet gekleurd kleipoeder; red.) en ingewassen met oxides (een oxide is een stof die gebruikt wordt om via een chemische reactie aan glazuur een kleur te geven; red.). Daarna worden ze gebakken met verschillende stooktechnieken. Het Raku stoken (een van oorsprong Japanse techniek; red.) is haar specialiteit.

Adri en Elly van der Graaf tonen edelstenen en sieraden. Naturebyelly staat voor sieraden met een eigen (wijze) stijl. De ontwerpen gaan van strak, bijna minimalistisch naar uitbundig. In een deel van de collectie worden edelstenen verwerkt. Geslepen en gepolijste stenen zien er vaak verrassend anders uit dan de onbewerkte steen. Soms is slijpen een toevoeging, maar de natuurlijke vorm heeft een heel eigen uitstraling. Door Adri en Elly worden de edelstenen vaak in hun natuurlijke vorm verwerkt. Zo ontstaan unieke sieraden met een geheel eigen stijl.


www.galerie-21.nl

Meer berichten