Ondernemers Suzanne Ruesink, Laura Heusinkveld en Kristel van Langen, samen goed voor vrouwenpower in ondernemersland. De melk van de andere 'dames' op de foto is te proeven op de Zomeravondbraderie. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ondernemers Suzanne Ruesink, Laura Heusinkveld en Kristel van Langen, samen goed voor vrouwenpower in ondernemersland. De melk van de andere 'dames' op de foto is te proeven op de Zomeravondbraderie. Foto: Frank Vinkenvleugel

Zomeravondbraderie met veel vertier

DINXPERLO -  Dinxperlo maakt zich op voor een gezellige Zomeravondbraderie in het centrum van Dinxperlo op zaterdag 13 juli. De activiteitencommissie van het Ondernemers Fonds Dinxperlo (OFD) heeft een leuk programma samengesteld. 

Door Waltraud Wensink

Martijn Takke , een van de leden van de activiteitencommissie, licht graag het een en ander over het programma van de Zomeravondbraderie toe. Martijn: "We starten eigenlijk al met kramen en activiteiten bij de rotonde aan het begin van de Hogestraat en gaan door tot aan het eind  van de winkelstraat. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de Kerkstraat richting het voormalige gemeentehuis. Op het Prins Clausplein staat zoals vanouds het beachvolleyveld al weer klaar. De winkels zijn die avond allemaal tot 21.00 uur open en  er staan gezellige kraampjes."
Zo is er weer een klimwand  en ter hoogte van de Aldi is een kofferbakmarkt . Ter hoogte van LEF staan diverse oldtimers en bij het voormalige gemeentehuis heeft de brandweer van Dinxperlo een promotie- en informatiestand. 

Martijn: "Voor de kinderen is het programma  uitgebreider dan andere jaren. Er wordt een reuzenzandbak gemaakt (met dank aan Te Grotenhuis), waar de kinderen heerlijk in kunnen spelen. Mickey en Minnie Mouse zijn ook te gast in Dinxperlo en de ballonnenclown ontbreekt niet. Ook is er dans, straattheater en natuurlijk (dweil-) muziek. En wat dacht je van een melkproeverij met medewerking van Suzanne Ruesink, waarbij je de melk van verschillende koeien mag proeven? Hartstikke leuk toch? Evert en Denise horen we natuurlijk ook graag en Reinhardt ten Brink kennen de meesten vast ook nog. Natuurlijk is de prachtige saxofoonmuziek van Kika ook nog het benoemen waard. Er is zoveel te doen en te beleven op de Zomeravondbraderie, dat ik misschien nog wel iets vergeet! Gewoon komen dus!" 

Gratis in de draaimolen
Er worden door de ondernemers van de OFD flyers uitgedeeld met een coupon voor een gratis ritje in de draaimolen. Martijn: "Slimme kids gaan natuurlijk samen met papa en mama in meerdere winkels  op bezoek! DinxperFM zendt live  uit vanaf het marktplein. Natuurlijk zorgt de horeca voor gezelligheid en terrasjes. We hopen natuurlijk op gezellige drukte in het centrum. De weersomstandigheden hebben we helaas niet in de hand maar we gaan ervan uit dat dat goed komt. Tenslotte weet een Hollander hoe hij zich moet voorbereiden op een Hollandse zomer…" 
De Zomeravondbraderie begint om 16.00 uur. Om 21.00 uur sluiten de winkels hun deuren, maar daarna blijft het bij de horeca, al dan niet op de terrassen, nog lang gezellig. Het precieze activiteitenprogramma staat binnenkort op de website. 

www.ofdinxperlo.nl 

Meer berichten