Dinxperlose koersballers winnen IJsselcup 2019

DINXPERLO - Op zaterdag 6 juli werd in het LACO sportcomplex aan 't Veld te Terborg, in het kader van 'Terborg 600 jaar Stad' een koersbaltoernooi gehouden. De organisatie was in handen van K-80, van origine een kegelclub, die na sluiting van hun kegelbaan in voormalig restaurant 'Het Hoeckhuis' in Terborg werd omgevormd tot koersbalclub, ook al omdat voor een aantal van hun leden de kegelsport fysiek te zwaar was geworden.

De prijs, die vandaag te winnen viel, was de Koersbal IJsselcup 2019. Een trofee, die elke koersbalclub wel in de prijzenkast wil hebben, maar alleen Joke Boomsma mocht hem deze middag namens Koersbalclub Dinxperlo uit handen van schout 'Jan van den Santpoort' in ontvangst nemen. Alle deelnemers aan deze mooie, perfect georganiseerde, koersbalwedstrijd ontvingen bovendien een fraai gestileerde herinneringsmedaille. Een herinnering aan een dag, die naar verluidt, best wel op de één of andere manier een vervolg gaat krijgen.                                        
Aan dit IJsselcuptoernooi werd deelgenomen door 88 spelers van talrijke koersbalteams uit Achterhoek & Liemers. De kleinste afvaardiging kwam uit Silvolde en bestond uit drie dames, het grootste team werd gevormd door de Didamse koersballers met zestien personen. De oudste deelneemster was een mevrouw van 93, de jongste werd niet genoemd maar zal ergens in de vijftig geweest zijn. Het winnende team uit Dinxperlo werd gevormd door Joke Boomsma, Willemien Kämink, Siska Slotboom en Willy Gijsbers-van Wijk, Wim Boomsma en Rien Giesen.

Wie zich ook wel zou willen aansluiten bij zo'n koersbalteam, kan in het nieuwe seizoen terecht. Dat begint op de laatste vrijdag van augustus, de 30ste dus, van 13.30 tot 15.30 uur in het Kulturhus in Dinxperlo.

                                                

Meer berichten